Glem ikke de alkoholfrie alternativene!




Bak disken på Friday´s American Bar – vegg i vegg med T.G.I. Friday´s restauranten på Aker Brygge – tryller Christoffer Lexberg frem et variert og bredt utvalg av spennende drinker. Med nærmere 100 alternativer å velge mellom, bør det være mulig å finne noe godt å drikke for de fleste – også for dem som ikke ønsker alkoholholdige drikkevarer.
– Det er viktig å ha noe spennende for alle som ikke ønsker alkoholholdige drikker. For oss er det viktig at alle føler seg velkommen og trives hos oss. Da må vi også ha noe mer spennende å tilby til denne gruppen enn brus og mineralvann. Hos oss skal alle få noe de liker, sier Christoffer.
Hyggelig treffsted
Friday´s American Bar åpnet i fjor og har blitt et populært møtested for gjester i alle aldre. – Vi har hatt en fin utvikling, og er godt flornøyd med besøksutviklingen. For det første er det generelle trafikkbildet ved Aker Brygge blitt mer jevnt fordelt over året. De første årene var nok dette et ”sommersted”. Nå brukes tilbudet her året rundt, noe som selvfølgelig er positivt for oss. For det andre har vi en fin synergieffekt av T.G.I. Restauranten ved siden av oss. Vi serverer også mat, og de har selvfølgelig også drinker, men nå kan vi i større grad tilby gjestene våre noe ”før” og ”etter”. Mange synes det er hyggelig å sitte her og nyte livet og stemningen, og så kan man alternativt komme til oss etter de har vært i restauranten, eller kanskje starte med noe godt og drikke her før de skal ha noe å spise.
Populære alternativer
– De alkoholfrie alternativene i menyen er svært populære. Man kan velge mellom milkshakes, ulike typer juice, smoothies eller flings; blandinger av juice og forskjellige smakstilsetninger. Her er det utallige kombinasjoner man kan mikse, og akkurat dette er nok en generell trend innenfor drikke akkurat nå. Kundene vil gjerne overraskes, de vil smake noe nytt. Dessuten er det friskt og fargerikt!
Rask ekspedering
Med 200 sitteplasser inne og nærmere 600 inkludert uteserveringen, kan det til tider bli hektisk bak bardisken. Likevel skal gjestene slippe å vente lenge på servering. – Vi har som mål at det skal gå 3 minutter fra bestillingen kommer til drinken er ferdig. Hos oss skal man sitte og kose seg, ikke lure på når man får det man har bestilt, sier Christoffer.
Vi utfordrer han da til å lage to alkoholfrie drinker i løpet av den tiden, og de serveres med god tidsmargin!
Her er Christians to alternativer:
Gold Medalist
½ banan
4 jordbær
Kjøres i blender med isbiter, smakssettes med kokosnøtt, ananasjuice, grenadine og pinacoladamiks.
Alkoholfri eplemojito
½ lime
8 mynteblader
Kjøres i blender med is, tilsettes oppløst sukkerblanding
Hell på eplejuice.