Mat- og drikkefestivalene tar over Trondheim

Trøndelags mat- og drikkeekstravagansa – som foregår fra 31. juli til 2. august i Trondheim sentrum – skaper kulinariske møter mellom lokale, nasjonale og internasjonale smaksjegere.

Når Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen igjen brer seg utover gatene i Midtbyen, er det ikke bare trøndersk råvarekraft og håndverksøl som fyller byen. Hele Trondheim blir til et opplevelsessenter for mat- og drikkeinteresserte – med hundrevis av lokalmatutstillere, flere titalls bryggerier og et program som spenner fra reinsdyrkurs til pilegrimslunsj langs Nidelven.

Festivalene byr på smaksopplevelser i alle retninger – fra Ung Matfest for barn, til over 400 ulike brygg og muligheten til å møte bryggerne bak tappetårnet. Årets åpningsseremoni ledes av både landbruks- og matminister Geir Pollestad, ordfører Kent Ranum og fylkesordfører Tomas Iver Hallem.

Årets desiderte høydepunkt

– Trøndersk Matfestival er årets desiderte høydepunkt for matskatter og lokalprodusert mat fra sjø, jordbruk og fjell i Midt-Norge. Her møtes kunder, leverandører og bransjekontakter i skjønn forening gjennom svært innholdsrike og gledelige dager i Trondheim, sier Asgeir Johansen, markedssjef i ASKO MIDT-NORGE Servering, til SMAKmagasinet. – I tillegg til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen, som er åpne for alle, suppleres opplevelsen med et meget godt faglig program for bransjen, samt for næringsmiddelpolitiske temaer. En virkelig spennende arena for alle med et stort hjerte for lokal mat og drikke – fra en av verdens beste matregioner. All honnør til gjengen i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, som gjennom mange år har tilført Trondheim dette, og som gir byen store ringvirkninger innen hotell- og restaurantnæringen.

Med mat- og drikkeopplevelser i verdensklasse har Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen befestet seg som et gastronomisk høydepunkt i den norske festivalsommeren.

Morofakta 1

Som en liten forberedelse kan du gjøre deg kjent med flere av utstillerne på forhånd – flere av dem er nemlig allerede omtalt her på SMAKmagasinet.no. Les mer om blant annet Gangstad Gårdsysteri, FrostaChips, Grønne Folk, Inderøy Brenneri, Inderøy Mosteri, Snåsavann og Røra Bakeri.

Morofakta 2

Allerede i 2023 ble Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen internasjonalt anerkjent, da det amerikanske livsstilsmagasinet Veranda kåret dem til ett av verdens åtte beste reisemål i august.

ANNONSE