Bransjefredag: Signe Rødjajn Jensen om smørrebrød og norske bobler

Hun er utdannet servitør og vinkelner med erfaring fra både Danmark og Norge. I dag finner Signe Rødjajn Jensen sin største glede i å skape en intim møteplass for lokalsamfunnet – der personlig service sesongens beste råvarer står i sentrum.
– Hva jobber du med nå – og hva brenner du for faglig om dagen?
– Jeg driver og eier POUR vinbar og kafé, en liten og intim møteplass som ligger i sentrumsbygget i Tjøme sentrum. Jeg åpnet i mai 2023, men skjønte fort at en ren vinbar ikke ville gå rundt økonomisk her ute – derfor kombinerer jeg med kafédrift, og det har fungert kjempebra. Jeg har et ganske stort vinkart til et lite sted, og så har jeg virkelig fått brukt mine danske røtter – nordmenn elsker jo smørrebrød, så det har blitt et kjennetegn for stedet.
– Det jeg brenner mest for er personlig service og det å skape en møteplass i lokalmiljøet. Jeg arrangerer vinsmakinger, konserter og små events gjennom hele året
– Og så er jeg opptatt av rekruttering. Derfor ansetter jeg bevisst unge mennesker. Det er utrolig givende å se utviklingen fra de kommer inn uten arbeidserfaring, til de blir trygge og selvstendige i jobben.
– Hva forbinder du med sommeren, når det gjelder mat, drikke og serveringsopplevelser?
– For meg betyr sommer her på Tjøme først og fremst mye jobb – men det er jo også det aller gøyeste.
– Norske råvarer er fantastiske, og jeg synes det er helt nydelig å sitte i sola med bobler i glasset og norske bær på tallerkenen. Som sommelier er jeg også veldig opptatt av å løfte fram norsk sider – norske bobler. Vi har noen virkelig gode produsenter som fortjener å bli mye mer kjent.
– Har du et tips til noe kult eller uventet man kan anbefale eller selge inn til gjestene i sommer?
– Bruk det du har tilgjengelig, og tør å gi gjestene noe de ikke forventer. Jeg lager for eksempel sirup av lokale rabarbra som jeg bruker både i drinker og desserter, og kombinerer danske klassikere med norske råvarer, som koldskål med norske jordbær. Det gir både en spennende opplevelse og en sterk lokal forankring. Det kan være så enkelt som å lage egne safter og siruper av urter og bær fra hagen – små grep som skaper noe unikt.