Snart auditionstid for De Norske Kokkelandslagene Junior

Søndag 22. juni braker det løs i Oslo, når et titalls unge og talentfulle kokker skal kjempe om plass på De Norske Kokkelandslagene Junior.
Interessen for auditionen har vært stor, ifølge NKL. Daglig leder Espen A. Wasenius sier det slik:
– Vi i NKL er superspente på audition 22. juni! Vi er overveldet over interessen for å delta, og glade for at mange unge kokketalenter har lyst til å konkurrere for De Norske Kokkelandslagene Junior!
– Det blir en stor utfordring å velge ut åtte utøvere, som skal utvikles til å bli vinnere i noen av verdens største, mest betydningsfulle og mangfoldige kokkekonkurranser.
Konkurransedagen
Auditionen gjennomføres med høy grad av profesjonalitet og struktur. Deltakerne får testet både teknikk, presentasjon og stressmestring. Dagen starter kl. 09.30 med felles informasjon, før et intenst program følger – med fokus på egne signaturretter, en ukjent oppgave og samhandling på kjøkkenet.
Både signaturrett og ukjent oppgave skal gjennomføres på tid, og underlegges vurderingskriterier tett opp mot en konkurranselignende situasjon. Innsatsen vil bli vurdert av kokkelandslagenes erfarne ledere.
En vei inn i kokkekonkurransenes verden
Å bli tatt ut til De Norske Kokkelandslagene Junior er ikke bare en prestasjon i seg selv – det er starten på en videreutdanning som gir faglig vekst, læring og kunnskap om innovasjon. Deltakelsen åpner også døren til internasjonale konkurranser som Culinary World Cup og IKA/Culinary Olympics. Det stilles høye krav, men auditionen er samtidig en arena der unge kokker får vist sitt potensial i et trygt, men utfordrende miljø.
Fremtidens kokker i aksjon
– Med økende fokus på rekruttering, mangfold og kompetanseutvikling, er audition til kokkelandslaget et viktig tiltak for å motivere unge talenter til å vise seg frem for et større faglig fellesskap, og for å bygge kompetanse som skaper fremtidige kvaliteter og effekter i norsk gastronomi.
– Norske Kokkers Landsforening og De Norske Kokkelandslagene har siden 1962 utviklet unge talenter til å bli vinnere i verdens største, mest betydningsfulle og mest mangfoldige kokkekonkurranser, avslutter Wasenius.