Juni betyr KokkeCampus og Baker- & KonditorCampus!

Når skoleåret ebber ut og mange elever ser frem til ferie, begynner det egentlig bare å boble hos en helt egen gjeng. For matfagelevene er slutten av juni tidspunktet da noe nytt kan begynne. To steder, én uke, masse flammer: KokkeCampus og Baker- & KonditorCampus, arrangert av henholdsvis Norske Kokkers Landsforening (NKL) og Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF).

KokkeCampus er en gammel kjenning – i hvert fall i denne sammenhengen. Femte gang nå, fra 22. til 27. juni – i Oslo. En snau uke der VG1-elever fra kokk- og servitørfag løftes, utfordres, inspireres og minnes på hvorfor de valgte dette faget i utgangspunktet. Det handler om å sikte mot både VG2 og resten av kokkekarrieren med enda flere verktøy i verktøykassa. Og det handler ikke minst om nettverksbygging – om å jobbe på kjøkkenet sammen med andre som kjenner den samme dragningen mot faget, tempoet og presisjonen. Og avslutningen? En MasterClass signert norgesmesteren i kokkekunst, Håvard Onsøyen, og heder og ære til én som stikker seg ut som Årets kokketalent.

Også for baker og konditor!

I år kommer også Baker- & KonditorCampus inn på scenen. BKLF har latt seg inspirere av NKLs KokkeCampus og klinker til med sin egen «sommerskole» for VG2-elever – også den fra 22. til 27. juni. Her får baker- og konditorelever fra hele landet mulighet til å dedikere fem dager der alt skal dreie seg om lagånd og læring – og om å ha det gøy med faget. Vi snakker fellesskap, tempo, utfordringer – og ikke minst: stemning! Uka rundes av med en lagoppgave sammen med Baker- og Konditorlandslaget, og én heldig og hardtarbeidende deltaker får æren av å bli Årets baker- og konditortalent.

Sjølyst

Alle deltakerne bor på samme hotell – Scandic Sjølyst. Så mens dagens økter kanskje skjer hver for seg, møtes de unge faghåpene over kveldsmat og felles aktiviteter. Relasjoner oppstår, kontakter knyttes, og noen får kanskje en ny faglig bestevenn – eller konkurrent.

Men det haster!

Fristen for påmelding til KokkeCampus er selveste nasjonaldagen, 17. mai. For Baker- & KonditorCampus haster det enda litt mer: Påmeldingsfristen er lagt til 11. mai. Så her er det bare å hive seg rundt!

ANNONSE