‘Swicy’ er den hotteste trenden akkurat nå

Noe vi har sett i trendbildet de siste årene, er sterk mat. Hvert eneste år spås det at sterk mat kommer til å være en trend det kommende året, og hvert eneste år stemmer det. Akkurat nå er imidlertid ‘swicy’ den hotteste trenden.

«Hva er swicy?» spør du kanskje. Og det er ikke så rart, for dette er et relativt nytt ord. Swicy er enkelt og greit en sammentrekning av sweet og spicy. Den nye trenden er altså fortsatt sterk mat, men nå i kombinasjon med søte smaker.

Den nye «søtt og salt»

Det er spesielt de yngre forbrukerne, med Millenniumsgenerasjonen og Gen Z i spissen, som søker etter sterkere og sterkere smaker. Dette er noe mat- og drikkebransjen svarer på med glede, og vi finner stadig nye produkter i butikkene og på serveringssteder som bruker mer krydder og sterkere smaker. 

Vi har lenge sett den spicy trenden når det kommer til matretter, mye på grunn av at tilbudet på etnisk mat har økt. I norsk mat brukes det generelt lite krydder, men nordmenn har fått en stadig større forkjærlighet for mat som sparker litt fra seg. Nå har imidlertid forbrukere også begynt å søke sterke smaker i litt mer overraskende settinger, slik som for eksempel desserter og drinker. Hvem setter vel ikke pris på sjokolade eller kakao med litt chili i? 

I stadig flere kaffebarer i USA er det nå mulig å kjøpe ulike typer iste og limonade med chili. Og siden USA er trendsetterne når det kommer til drikke, er det ikke usannsynlig at denne typen drikker etter hvert vil dukke opp her også. På barscenen har vi imidlertid sett denne trenden en stund allerede, også i Norge. Går du inn på en cocktailbar, er nemlig sannsynligheten stor for at de har minst én drink med chili på menyen.

Den økte populariteten til swicy gir en rekke nye muligheter, både når det kommer til mat og drikke. Finner man balansen mellom de to smakene, kan man nemlig tilby en helt ny smaksopplevelse. Er du klar for å sette swicy på menyen?