Prøysens inspirasjonskjøkken

Tirsdag 14. mai møttes bransjefolk i hopetall til feiring hos ASKO HEDMARK i Skansvegen 5. Da var det nemlig tid for hyggelig åpning av det nye inspirasjonskjøkkenet Prøysen Spiseri.

– Dette har vi hatt lyst til i flere år. Veldig gøy at inspirasjonskjøkkenet har blitt til virkelighet, smiler Geir Kjærstad, som er markedssjef for ASKO Servering i ASKO HEDMARKs nedslagsområde.  – Her skal leverandører, kunder og kolleger få holde kurs og workshoper når de måtte ønske, forutsatt at lokalene er ledige. KIT-akademiet kommer også til å arrangere kurs i det nye spiseriet.
– Noen leverandører har allerede «tjuvstartet», og responsen har vært over all forventning. Pluss at planlagte arrangementer allerede er fullbookede. Så vi vet at dette kommer til å bli populært. Derfor gjelder det for arrangører å være tidlig ute, fortsetter Kjærstad.

Sted for rekruttering

Serveringsbransjen skriker etter fagfolk, og «alle» er derfor opptatt av rekruttering. ASKO Servering er intet unntak.
– ASKO Servering jobber jo på bred front for å styrke rekrutteringen til bransjen vår. Her på ASKO HEDMARK samarbeider vi både med NKL, Lærlingekompaniet og Lærlingsenteret Innlandet, og vi håper at Prøysen Spiseri kan bli et lokalt knutepunkt der kokk- og servitørlærlinger kan møte både leverandører og fremtidige kolleger.

Arbeidsstasjoner og spiseri

Det nye inspirasjonskjøkkenet består av fire arbeidsstasjoner og en «spiseri-seksjon» med bord og stoler til mellom 20 og 25 personer. Egen barista-avdeling er også på plass. I tillegg kan lokalet utvides til det dobbelte, slik at det blir mulig å arrangere mindre leverandørmesser. 

På åpningsdagen hadde imidlertid langt flere enn 25 personer funnet veien til spiseriet. Men selv om behovet for ekstra stoler ble større enn forventet, var stemningen både høy og god. God var også maten: Idun Industri stilte med Scrocchiarella, og Findus Foodservice stilte med sitt nye og rikholdige buffet-konsept. SMAKmagasinet gratulerer med nytt og fint spiseri!