Suksess for «Ung restaurant» i Tønsberg

Konseptet «Ung restaurant» har vist seg å være et meget vellykket rekrutteringstiltak som skaper engasjement, entusiasme og kunnskap om restaurantfagenes muligheter og mangfoldighet. Flere NKL-foreninger har hatt gode resultater med å gjennomføre dette arrangementet som binder sammen bransje og ungdomsskoleelever på en inspirerende måte.

Nylig gjennomførte NKL Vestfold «Ung restaurant» i samarbeid med fem av Tønsbergs beste restauranter og hoteller: Foyn, Quality Hotel Tønsberg, La Pergola, Café M og Steak. Arrangementet ble også støttet med finansielt med bidrag fra Stiftelsen for restaurant- og matfag.

Entusiasme og positivitet

Det var elever fra ungdomsskolene Kongseik, Byskogen, Presterød, Ringshaug og Vear som deltok. 
– Elevene har gjort en veldig god jobb, og det har vært morsomt å se den entusiasmen og gleden som elevene har vist under forberedelsene frem til serveringen av den tre retters middagen gjestene kunne glede seg over, forteller arrangementsansvarlig, styreleder Trond Andresen i NKL Vestfold. – Jeg vil også berømme de serveringsstedene som har stilt opp på dette. Det er veldig positivt at bransjen på denne måten viser de mulighetene og noen av de mange morsomme oppgavene som restaurant- og matfag byr på. Ved å legge til rette for en festmiddag som dette, skaper man både mestringsfølelse hos elevene som deltar og gir et lite innblikk i hvilke fremtidsmuligheter bransjen kan by på – noe som forhåpentligvis kan inspirere noen av deltakerne til å søke seg til disse fagene på videregående. I tillegg er dette også et viktig markedsføringstiltak overfor foreldre og skoleverket. Man kan ikke annet enn å bli imponert over hva elevene har fått til når man som gjest presenteres for gode smaker ved et lekkert dekket bord servert med positivitet og entusiasme.

Dagens meny besto av laksefilet til forrett, Stangekylling til hovedrett og en herlig sjokoladebrulée med karamelliserte mandler og bringebærcoulis til dessert.

Viktig tiltak

– Arrangementer og tiltak som dette er noe vi gjerne støtter opp om, sier styreleder i Stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfag, Tore Trangmyr. – Stiftelsen har som formål å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag på videregående skole, og sørge for at flere har dette som førstevalg. For å rekruttere til faget og bransjen mener vi det er viktig å støtte alle former for aktiviteter som kan skape positivitet og oppmerksomhet rundt kokkefaget og servitøryrket. Det er mange måter å gjøre dette på, og vi er derfor åpne for å støtte ulike tiltak. Det som er avgjørende er at tiltakene bidrar til å øke interessen for disse fagene og dermed bidra til en bedre rekruttering, fremhever Trangmyr.
– Har du en idé om et morsomt rekrutteringstiltak, er det bare å ta kontakt med stiftelsen. Vi støtter et bredt spekter med denne typen aktiviteter gjennom året.

Vanskelig å velge!

Dommerkollegiet besto av hoveddommer Trond Andresen og meddommerne Martin Eivik, Jarle Holt, Rina Myrrusten og Kim Rhode Larsen. De hadde ingen enkel jobb, for det var et høyt nivå på prestasjonene som ble levert av alle lagene denne dagen. For å kåre en vinner tok dommerne utgangspunkt i følgende kriterier:

  • Oppmøte til riktig tid

  • Blir elevene ferdig til riktig tid

  • Innstilling til arbeidet, respekt for maten, gjester og medelever

  • Arbeidsfordeling og samarbeid

  • Orden på kjøkken og restaurant, renslighet, orden ved oppdekking og rydding av bord

  • Kunnskap om råvarene som brukes

Alle lag leverte godt i henhold til kriteriene, og alle bidro til at gjestene på samtlige steder hadde en fin opplevelse. Likevel – en vinner skulle kåres, og her var det laget fra Kongseik ungdomsskole som utmerket seg spesielt godt.

Vi gratulerer laget fra Kongseik med seieren og NKL Vestfold for et meget vel gjennomført arrangement!

ANNONSE