10 millioner robotmåltider

Det San Francisco-baserte teknologiselskapet Chef Robotics har levert over 10 millioner måltider på under to år. Maskinlæring via kunstig intelligens er viktig bidragsyter.

Kunstig intelligens (KI) blir en stadig større del av virkeligheten også i serveringsbransjen. Ikke minst gjelder det i samspillet med bruk av roboter til matlaging og -ferdiggjøring. Selskapet Chef Robotics, som utplasserte sin første «kokkerobot» i juni 2022, forteller om eksponentiell vekst i antall leverte måltider. Det tok «hele» ett år å få levert én million. Neste million ble nådd etter hundre dager, og påfølgende million i løpet av tre uker. Grunnleggeren av selskapet, Rajat Bhageria, sier til nettstedet The Spoon at det nå kun tar rundt to og en halv uke for å nå hver nye million mat-enheter. Bhageria sier videre at smart maskinlæring og KI skal ha mye av æren for den voldsomme økningen.

Avansert robot

Vi har tidligere skrevet om roboter som lager mat basert på meny og som serveres på spisested. Robotene til Chef Robotics derimot lager ferdigpakkede måltider innen flere ulike kategorier. 
– Hvis Teslas kjerneteknologi er batterier, så er kjerneteknologien vår matmanipulasjon, fortsetter Bhageria. – Det vil si at vi må kunne gå fra strimlet kylling til kylling i terninger, og fra løk i juliennestrimler til hakket løk til ostegryn i marinarasaus. Hele poenget med Chef Robotics er å være så fleksibel som mulig.

Fokus på programvare

Konseptet bak Chef Robotics-robotene hviler på tung programvareutvikling. Selve robotene er «sammensatt» av datasyn, avansert evne til bevegelsesplanlegging samt robotarmer utstyrt med en mengde ulike kjøkkenredskaper. Slik lærer robotene å bli bedre «kokker» for hvert nye måltid.

Hemmelige kunder

Chef Robotics’ faktiske kundelister er hemmelige, etter ønske fra kundene selv. Men kundene – som befinner seg  både i USA og Canada – befinner seg ifølge Rajat Bhageria primært innenfor kategorien sentralkjøkken.

ANNONSE