Snart klart for Bergen Sjømatfestival 2024

Tradisjonen tro er det lagt opp til et spennende og variert program under Bergen Sjømatfestival som arrangeres 12. – 17. februar. Her blir det konkurranser og publikumsaktiviteter for store og små, og selvfølgelig byr de fleste av byens serveringssteder på sjømat i mange varianter.

14. februar inviteres byens og regionens kokker til å lage sin versjon av festretten Prinsefisk. Denne tradisjonsretten har blitt servert i Bergen i mer enn 150 år. Det sies at retten fikk navnet sitt i 1856 da Bergen fikk besøk av Kronprins Carl. Dette arrangementet finner sted i Mathallen på Fisketorget.

Lørdag 17.februar er det publikumsdag for alle på Fisketorget. Denne dagen syder det av aktiviteter for store og små. Med sjømatfestivalen ønsker man å inspirere, engasjere og gi kunnskap om all den deilige sjømaten kysten vår har å by på. Det blir mange gratis aktiviteter for hele familien, blant annet:

  • Fiskekakeverksted med Stene Matglede
  • Taresmaking med Norwegian Seaweed
  • Sushiverksted med sjømatkokken Anders Isager

Samme dag blir det også avholdt to nervepirrende konkurranser for voksne i Mathallen. Det blir Vestlandsmesterskap i rekepilling kl 12 og Bergensmester i østersåpning klokken 13.30.

Sjømatfest på restaurantene

På de 20 festivalrestaurantene presenteres det egne festivalmenyer spekket med smaksopplevelser fra havet. Her blir det mye å velge mellom! Du kan for eksempel få en forsmak på hva Fløyen sin nye restaurant Schou skal levere, og det blir også alt fra Skreimølje på Bryggeloftet til sjømatfristelser på Hoggorm.

Hjertelig velkommen til Bergen Sjømatfest!

ANNONSE