Ny svensk bransjeaktør tilbyr nettbaserte psykologsamtaler for ansatte

Stockholmbaserte Nordic Light Hotel tilbyr alle sine 65 medarbeidere tilgang til nettbaserte psykologsamtaler. Hotellsjefen mener det er viktig å ha en proaktiv holdning til mental helse.

Tidligere i år skrev vi om at «serveringskonglomeratet» Stureplansgruppen tilbød sine ansatte nettbasert psykologhjelp. Tiltaket har tydeligvis inspirert, for nå har også trendhotellet Nordic Light Hotel i Stockholm City inngått avtale med selskapet Mindler. Den nettbaserte psykologtjenesten ble etablert i 2018, og er nå nabolandets største aktør på området. Mindler tilbyr sine tjenester både til privatpersoner og til bedrifter. Til sistnevnte skreddersys egne opplegg tilpasset bedriftens størrelse, omfang og behov. Samarbeidsavtalen mellom Nordic Light Hotel og Mindler gjør at hotellets medarbeidere både har tilgang til ordinær samtaleterapi og til IKBT – som er et svensk-engelsk akronym for internettbasert kognitiv adferdsterapi – og som er en type selvhjelpsprogram via Mindlers mobilapp.

Bare positivt

Tilbakemeldingene på tiltaket har så langt bare vært positive, både fra egne medarbeidere og bransjekolleger. På spørsmål fra det svenske bransjebladet Besöksliv om hotellbransjen er mer utsatt for stress enn andre bransjer svarer hotellsjefen Sara Ståhl imidlertid benektende.
– Men vi trenger alle å finne vår måte å navigere gjennom alt det som skjer i verden akkurat nå. Mange synes situasjonen er vanskelig å håndtere. Vi ønsker derfor å ligge i forkant ved å jobbe proaktivt med psykisk helse, sier Ståhl til bransjebladet.

Like effektivt

En metastudie fra 2018 hevder at nettbasert terapi er like effektivt i behandlingen av depresjon og angstlidelser som det ordinære, personlige psykologkonsultasjoner er. I USA regner man faktisk med at hele 96 prosent av landets psykologer nå møter sine pasienter over nettet.

Noe for Norge?

Etter det SMAKmagasinet erfarer er tilsvarende bransjetiltak som det Stureplansgruppen og Nordic Light Hotel nå gjør et forholdsvis ubeskrevet blad i Norge. Kanskje vi skal ta det som en utfordring?

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.