Nytt byråd fjerner omstridt kjøttstopp

Tidligere i høst vedtok det rød-grønne byrådet i Oslo at barnehagene i Oslo skulle slutte å servere kjøtt. Det skulle i stedet serveres fisk eller plantebasert mat. Dette omstridte vedtaket er nå omgjort av det nye byrådet. Omgjøringen ble vedtatt med støtte fra Arbeiderpartiet.

Høyre, Frp, Venstre, KrF og Ap stemte for forslaget, mens SV, MDG og Rødt stemte imot. Arbeiderpartiet var blant dem som stemte for å innføre et forbud mot kjøtt tidligere i høst, men nå når partiet ikke lenger er forpliktet gjennom et samarbeid med SV og MDG i byrådet, valgte man altså annerledes.

Det var avisa Nationen som først meldte dette.

Da forbudet mot å servere kjøtt i barnehager og aktivitetsskoler ble vedtatt, skapte det mye strid. Noen mente at det ikke var grunnlag for å si at kjøtt er skadelig, andre mente at det ikke er riktig at politikere skal bestemme hva slags mat som skal serveres.

Det er nå byrådets linje at man fjerner forbudet mot å servere kjøtt, og heller sørger for at matserveringen tilpasses de nye nasjonale kostrådene.

–––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE