Q Klimamelk lansert i Kaffebaren på Nordea-huset

Nordea-huset i Oslo huser selskapets 2000 ansatte. Byggets kantine driftes av ISS, og i 2022 ble de kåret til Årets matredderkantine av Q-Meieriene etter å ha reddet over 1 tonn mat i løpet av 5 uker. Men Nordeas klimatiltak stopper ikke der; i forrige uke ble Q Klimamelk lansert på kaffebaren deres.

– Nordea-huset er en stor og viktig kunde for ISS, og tirsdag 14. november hadde vi en slags kickstarter for Q Klimamelk på kaffebaren deres, forteller KAM Tore Jacobsen i O. Kavli AS og Q-Meieriene AS til SMAKmagasinet. – Lanseringen ble en kjempesuksess. Fra nå av vil all melk i kaffebaren deres være klimamelk, så nå er vi i gang! 

Q Klimamelk kommer fra kuer som har et 25 prosent lavere klimaavtrykk.
– Dette er et utrolig viktig tiltak i landbrukets klimaplan for å nå målene innen 2030, sier Camilla Baustad, prosjektleder for klima i Kavli og Q-Meieriene. – Å redusere klimaavtrykket er et viktig samfunnsoppdrag som alle må ta ansvar for. Ved å kjøpe Q Klimamelk bidrar man til å nå dette målet. 

Hver eneste kaffekopp bidrar

Nordea-huset er bare første stopp på klimamelkens store reise.
– På sikt ønsker vi å rulle ut Q Klimamelk i hele ISS. Alle stedene vi har besøkt har vært svært positive til melken, og nå er altså kaffebaren på Nordea-huset først ut, sier Jacobsen. – Til tross for at klimamelken smaker identisk med den vanlige melken, scoret den faktisk høyere på blindsmakingen vi gjennomførte. Det var flere som følte at klimamelken smakte friskere. Det er ganske artig!

Ved å bytte fra vanlig melk til Q Klimamelk, reduseres klimaavtrykket vesentlig.
– Nordea-husets kaffebar bruker omtrent 16 liter melk daglig, eller rundt 4000 liter melk i året. Ved å bruke Q Klimamelk i stedet for vanlig melk, reduserer kaffebaren utslippet med nesten 5 kg CO2-ekvivalenter daglig, sier Baustad. – Det utgjør kanskje «bare» 60 gram per cappuccino, men det resulterer i så mye som 1220 kg CO2-ekvivalenter i året. Denne utslippsmengden kan sammenlignes med over 300 hamburgere, 500 kg storfekjøtt, 300 kg plast, 6000 km med bensinbil eller en 5500 km lang flytur – for eksempel fra Oslo til Montréal. Dette viser at vi sammen klarer å gjøre en forskjell. Det blir derfor svært spennende når flere serveringssteder blir med på laget!

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE