– Young Chefs viktig for nettverksbygging

– Som for de fleste yrker så handler kokkeyrket mye om nettverksbygging. Jo større nettverk, jo flere spennende ting får du være med på. Men det gjelder å komme i gang tidlig. Det er dette Young Chefs er til for, sier Patrick Øvsttun, en av NKLs Young Chef-ambassadører.

– Norske Kokkers Landsforening (NKL) er interesseforeningen for deg som er fagutdannet kokk, og som vil være med å bidra til en bedre arbeidshverdag gjennom felles arbeid. Er du mellom 20 og 25 år, kan du i tillegg bli med i Young Chefs. Her bygger du både vennskap og nettverk, og få bryne din kokkekunst mot jevnaldrende, fortsetter ambassadør Øvsttun. – Og medlemskapet i Young Chefs er gratis!

Konkurranse

– Kokkeyrket byr på en aktiv arbeidshverdag. Det tror jeg alle i faget kjenner seg igjen i. Det er ofte mye å gjøre, men samtidig du får være med på mye gøy og spennende. Du slutter liksom aldri å lære nye ting. Om du vil, begynner spenningen allerede i lærlingtiden. Ta for eksempel ASKO Servering Norgescup, som arrangeres i Stavanger hver vår. Her får du som lærlinger muligheten til å gi alt, og ikke minst til å knytte viktige kontakter. Flere av landslagskokkene våre, som har satt Mat-Norge på kartet for en hel verden gjennom Bocuse d'Or, har fått sin start nettopp på denne måten.

Kompetanseheving

Christine Lundberg fra Ankenes i Narvik er en annen av Young Chefs ambassadører. I likhet med Patrick er hun levende opptatt av rekruttering.
– For min del ønsker jeg å jobbe for et bedre og tettere faglig nettverk blant unge kokker i Norge. Med muligheter for kursing og annen kompetanseheving! Håper på sikt at dette kan bidra til flere fagfolk fra nærområdet – og egentlig på landsbasis – inn i NKL og Young Chefs.

Både Christine og Patrick ønsker å bringe skoleungdommen inn i «Young Chefs-miljøet» så tidlig som mulig.
– Hvis vi i Young Chefs møter gutter og jenter allerede på ungdomsskoletrinnet, vil det bli lettere å presentere yrket vårt som godt og spennende, og fullt av muligheter.

–––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE