– Svak krone styrker

– Jeg spår at denne sommeren blir veldig bra. Svak krone er dumt for mange, men for oss det gull, sier Dan-Even Fjellskål, andre generasjons driver av familiebedriften i Mathallen på Fisketorget i Bergen.

Fjellskål Sjømathandel har vært på Fisketorget siden 1976, og her i Mathallen siden åpningen i 2012. Vi har hatt jevn og god vekst hele tiden, egentlig. Og den veksten satser vi på at skal fortsette, fortsetter Fjellskål. –  Årets sommer ligger også an til å bli veldig god. Det fleste hotellene i byen er fullbooket, så vi vet at turistene kommer. Enkelt sagt forventer vi godt besøk, nærmest uansett vær.

Fjellskål Sjømathandler & Sjømatrestaurant

Dan-Even Fjellskål har sjømathandel i blodet. I over 100 år har familien hans jobbet med havets gull. Dan-Even er selv andre generasjon som driver handel direkte fra Bergens landskjente – og til dels verdenskjente – torg. Da Mathallen åpnet dørene for 11 år siden, fikk fiskehandleren også mulighet til å drive med servering.

– Før hadde vi verken sitteplasser eller skjenkebevilling. Med Mathallen fikk vi etterhvert egen restaurant. Og siden vi satser på verdens beste sjømat: hvorfor ikke servere verdens beste vin til sjømaten? God vin er en trend som har kommet for å bli, og den vil vi være en del av, konstaterer Dan-Even.

Flest nordmenn foran disken

Selv om både Brygga og Fisketorget er som kraftfulle turistmagneter å regne, er det flest norske – og som oftest bergenske – kvinner og menn som handler ferskvare i disken til Fjellskål.

– Skal vi snakke brøk, så antar jeg at norskandelen ligger på 70-80 prosent, smiler Dan-Even. – VI merker at kundene foran disken stiller høyere krav enn før, som selvfølgelig bare er gøy siden varene våre innfrir. Det virker som at vi lager mer mat hjemme nå. Kanskje en ettervirkning av pandemien?

Miks i restaurant

I restauranten er det mer «fifty-fifty-fordeling» av heimbygdinger og turister, skal vi tro Dan-Even Fjellskål. Og at sjømatrestauranten er populær kan man lese ut fra både Tripadvisor og matreisenettstedet Restaurant Guru, som omtaler Fjellskål som «Best in the City».

– Det viser hva et hardtarbeidende personale og førsteklasses råvarer kan få til, avslutter Dan-Even.

–––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE