Bli med og se noen av Norges beste kokker briljere med de grønne råvarene

+
Prosjektleder Toril Gulbrandsen og Opplysningskontoret for frukt og grønt inviterer til konkurransen Årets Grønne Kokk på UMAMI ARENA.

Trenden er klokkeklar – plantekost har aldri vært mer i vinden. Nå skal Årets grønne kokk arrangeres for niende gang. Her er de seks lagene som skal i ilden på UMAMI ARENA 15. februar 2023.

Det har vært stor interesse for å delta i kokkekonkurransen Årets grønne kokk 2023, så uttakskomiteen hadde mange flotte innsendte menyer å velge mellom.
– Dette blir en skikkelig spennende konkurransedag, med deltagere på meget høyt nivå, sier hoveddommer for konkurransen Kjetil Gundersen, BAMA Storkjøkken. Han er A-sertifisert WACS-dommer og tidligere landslagskokk og en av de mest erfarne dommerne vi har.
– Deltagerne har fem timer på seg til å lage en 3-retters meny til 12 personer. Vi gleder oss til å se hva deltagerne tryller frem av retter med grønnsaker, poteter og epler, i all hovedsak norske vintergrønnsaker og norske epler, forteller Gundersen.

Her er de seks lagene, med to kokker på hvert lag, som skal i ilden på Årets grønne kokk på UMAMI ARENA:

  • Christoffer Greiner Fallet og Simen Nilsen Brendjord, Restaurant Plah – Oslo
  • Nils Flatmark, Britannia Hotel og Espen Laumann, Lebistro – Trondheim
  • Sondre Selland Tjensvold, Restaurant Rest og Simen Johansen, Vaaghals – Oslo
  • Gjermund Solberg og Dominik Literski, Kraft Bodega – Trondheim
  • Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, Michaels, Briskeby – Oslo
  • Mohamed Arrasi og Ximena Morales, Brasserie France – Oslo

Vil inspirere restaurantbransjen

Nils Flatmark, fra Britannia Hotel, forteller at han og lagkamerat Espen Laumann fra Lebistro i Trondheim, gleder seg masse til å vise frem hva de har funnet på.
– Vi er med på dette for å inspirere andre til å være med på det grønne skiftet i restaurantbransjen. Alle burde tørre å bruke mer grønt i sine retter, og vi ønsker også å fremme alle de flotte grønnsaksprodusentene vi har her i landet, noe vi mener er i verdensklasse. Velger du norsk velger du ett levende Norge! Deltaker Christoffer Greiner Fallet som skal konkurrere sammen med Simen Nilsen Brendjord mener at årets grønne kokk er en veldig kul mulighet å teste og utfordre egne egenskaper.
– Vi gleder oss til å jobbe i et lag der det kun står på deg og lagkameraten, begge fra Restaurant Plah i Oslo.

20 års jubileum

– Det er 20 år siden vi arrangerte Årets grønne kokk for første gang, så sånn sett er det et lite jubileum i år sier prosjektleder Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Det er så gøy at konkurransen virkelig har fått den annerkjennelsen den har, også langt utover Norges grenser. Vinnerlaget i Årets grønne kokk får delta i Nordic Green Chef, som arrangeres for 2. gang i juni, i Trondheim.

Konkurransen arrangeres av Norske kokkers landsforening, Oslo og OFG.
Samarbeidspartnere er BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt&grønt, Servicegrossistene A/S, Sportex, Figgjo og UMAMI ARENA.

 

ANNONSE