Snart klart for Bocuse d’Or: Følg konkurransen live!

Om en drøy uke, 22. og 23. januar, arrangeres Bocuse d’Or i Lyon. Filip August Bendi og Team Norway konkurrerer på konkurransens første dag. Denne spennende konkurransen streames og kan følges live.

Det er Stiftelsen Norsk Gastronomi som produserer sendingen fra konkurransene slik de også gjorde det under Europamesterskapet i Budapest. I denne konkurransen sikret Team Norway seg bronse.

Solid kommentatorteam

En egen videojournalist sørger for at du får et tett og godt bilde av det som foregår på konkurransekjøkkenet. I tillegg blir sendingen kommentert av Harald Osa, Tom Victor Gausdal og Jimmy Øien. Team Norway starter arbeidet på kjøkkenet kl. 0800, og kl. 1300 blir tallerkenretten servert. 35 minutter senere blir fatet og fatretten servert.

Det er nestor Harald Osa som leder sendingene. Han har jobbet som kokk internasjonalt og var på kokkelandslaget i 12 år. Osa var også sentral ved oppstarten av Gastronomisk Institutt i Stavanger i 1990, og ledet institusjonen i mange år. I dag jobber han med innovasjon i Bama Gruppen. I Bocuse d’Or-sammenheng var han coach for Gunnar Hvarnes da han vant bronsen i verdensfinalen i Lyon i 2011. 

Første dag har han med seg Tom Victor Gausdal. Tom Victor var leder i Akademiet fra 2019 til 2021, og president for det norske teamet i den samme perioden. I årene 2020 og 2021 var han faglig leder. Han tok sølv i Bocuse d’Or i 2005, var commis på Odd Ivar Solvolds bronselag i Bocuse d’Or 1997 og var på Kokkelandslaget da de vant VM-gull i 2006. Han er medeier i restaurantgruppen Eik Servering.

Dag to er det Jimmy Øien som er i studio sammen med Harald Osa. Jimmy var commis for Ørjan Johannessen, og sammen vant de Årets kokk 2013, bronse i Europafinalen i Stockholm i 2014 og gull i verdensfinalen i Bocuse d’Or i Lyon i 2015. Han er i dag en av hovedpersonene bak Restaurant Rest i Oslo.
– Dette er et skikkelig superteam av dyktige fagpersoner, som kjenner intensiteten og kravene som ligger på kandidatene og teamene når de står i det. De vil garantert bidra med både faglig påfyll, gode historier, skarpe observasjoner og analyser fra konkurransearenaen og forberedelsene, uttaler Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, i en kommentar på organisasjonens hjemmeside.