Herr Omar leker med sanser på Fotografiska

+
På Fotografiska finner du både restaurant, bistro og kaffebar, i tillegg til «fikabuffé» og mateksperimentet Studio 2000.

Konferanse- og kommunikasjonsbyrået Herr Omar leker med smakssansene i Stockholms fotografiske storstue.

At matopplevelse er knyttet til mer en smak er velkjent for SMAKmagasinets lesere. Gastrofysiker og Oxford-professor Charles Spence har tidligere eksperimentert med både lukt, lyd, interiør, bestikk og SMAKmagasinets utsending i så måte. Nå tar Herr Omar over en av stafettpinnene.

Foto – møte – mat

Fotografiska museet i Stockholm, best kjent som ganske enkelt Fotografiska, er et internasjonalt kjent møtested for foto- og beslektet visuell kunst. Stedet er også et yndet åsted for kurs- og konferanse. Dessuten er det gastronomiske viet god plass. På Fotografiska finner du både restaurant, bistro og kaffebar, i tillegg til «fikabuffé» og mateksperimentet Studio 2000. Fokus overalt er bærekraft og god smak, et fokus som i 2021 ga både grønn stjerne fra Guide Michelin og kudos fra 360 Eat Guide.

Det er altså her som Herr Omar skal slå seg løs, gjennom å kombinere kurs- og konferanse med kreativitet, idemyldring og bærekraftig kjøkken. Eller som de selv sier: «Aktiviteterna kan genomföras som lekfulla inslag under ett möte, event eller konferens och ambitionen är att erbjuda Fotografiskas gäster nya och mer kreativa möteskoncept som skapar engagemang, boostar kreativitet, förenar och utmanar».

«Fotografiska för alla sinnen»

Konseptet kalles «Fotografiska för alla sinnen». Det handler om stimulere både smak, hørsel, lukt og lyd for å skape en opplevelse av maksimalt nærvær i nuet. En annen måte å si det på kan være å stenge forstyrrelser ute ved hjelp av sansene, for å skjerpe fokus på en aktuell oppgave.

Storbytrend

Såkalte «immersive experiences» er en trend i flere av Europas storbyer. Det handler om å la seg omslutte av konsepter for å skape unike opplevelser. Metropolen London kan blant annet by på «Sherlock’s Boozy Afternoon Tea», der det erkebritiske te-ritualet kombineres med mengder av Prosecco og et mysterium …

Kilder: Besöksliv, Fotografiska, EventEffect

ANNONSE