Med engasjerte kokkelærlinger til Culinary World Cup i Luxembourg

ASKO Servering inviterte nylig 12 lærlinger med for å heie frem de norske kokkelandslagene på Culinary World Cup (kokke-VM) i Luxembourg.

De 12 utvalgte lærlingene reiste til Luxembourg i slutten av november, sammen med reiseledere fra ASKO Servering og Lærlingenkompaniet. Dagen etter ankomst ble de invitert til en workshop med fokus på hvorfor de ønsket å utdanne seg i kokke- og servitørbransjen, og hvordan vi kan få flere til å søke restaurant- og matfag. En engasjert gjeng delte villig sine erfaringer, og var enige i at mat og helse på barne- og ungdomsskolen må bli bedre.

Mer informasjon

– Vi stekte frossenfisk og åpnet en boks med fruktcocktail, fortalte en av lærlingene. Flere hadde like historier.

Flere fortalte at de fikk forskjellige reaksjoner da de fortalte om studievalget sitt, og særlig rådgivere på skolene mente de burde utnytte kunnskapen sin på teoretiske fag. Konklusjonen fra workshopen var at det må mer informasjon ut til elevene som skal velge fag, slik at de velger riktig.

Så ventet det lærlingene gledet seg mest til, besøke messa hvor kokkekonkurransene foregikk. På mandagen var det Kokkelandslaget Senior som konkurrerte. Selv om de holdt på i over 6 timer på kjøkkenet sto lærlingene klistret til vinduet utenfor boksen der de laget mat, i mange timer. Ingen tvil om at dette var en gjeng med ungdommer som var interessert i det de så!

Neste dag var det Kokkelandslaget Junior som konkurrerte, og da fikk lærlingene også være med å spise maten! Lærlingene smakte seg gjennom tre retter med et smil om munnen – alle var enige i at dette var mat i verdensklasse! Det hadde de rett i, junior fikk sølv sammenlagt for sine prestasjoner, kun en hårsbredd fra gullet. Senior fikk bronse sammenlagt. Community Catering kom dessverre ikke på pallen, men gjorde det likevel sterkt i konkurransen.

«After cooking»

Innimellom konkurransene, møte med Christer Rødseth og workshop, ble det tid til å prøve ut flere restauranter, julemarked og shopping i Luxembourg. Lærlingene besøkte også en grossist som er veldig lik Storcash. Siste kvelden ble vi invitert på «After cooking» party sammen med alle kokkelandslagene på slottet Château d'Urspelt, der de hadde base. Her gikk lærlingene fra utøver til utøver og pratet hele kvelden, og reiste hjem med mange inntrykk, mye inspirasjon og gode opplevelser i bagasjen!

Det er ingen tvil om at de fleste av disse lærlingene vil nå langt, kanskje vi til og med ser noen av de på kokkelandslagene i årene som kommer?

ANNONSE