Gastro Gaming på Aker Brygge: Slik har du aldri spilt shuffleboard før!

På Aker Brygge finner vi SHUFL, et helt nytt konsept som spesialiserer seg på shuffleboard. Fra utsiden ser det ut som et standard serveringssted, men straks man går inn i lokalet, skjønner man at dette er noe helt unikt. Interiøret gir en slags 60-tallsfølelse, med innslag av Americana med skinnsofaer i rødt og blågrønt. Samtidig får man en luksuriøs restaurantfølelse.

Ikke bare er det nyoppussede lokalet svært stilfullt, det er også digert – vi finner ikke mindre enn 12 splitter nye shuffleboard-baner spredd gjennom lokalet. Likevel føler man at man kan sitte litt for seg selv, ettersom SHUFL er delt inn i ulike soner: et barområde med en egen ‘tapwall’, en elegant restaurantdel med åpent kjøkken og en «spillehall» hvor man finner de fleste banene. Her får man altså en totalopplevelse med underholdning, mat og drikke på en måte vi ikke har sett tidligere.

Shuffleboard med helt ny teknologi

SHUFL er ikke det eneste stedet i byen som tilbyr shuffleboard, men de er alene om å tilby denne måten å spille på.
– Vi har en helt ny teknologi som gjør spillingen til en ny opplevelse, sier Jon Kim Vik, salgs- og markedssjef for SHUFL, til SMAKmagasinet. – Alt er digitalt, og det er et kamera over banen som fortløpende registrerer poengene, slik at man ikke trenger å holde styr på dette selv. Vi bruker også egne regler, noe som gjør det enklere for nybegynnere og litt mer utfordrende for dyktige spillere. Dette gjør spillet mer tilgjengelig for alle, uansett hvilket nivå man er på.

En funfact om Vik er at han er regjerende sølvmedaljevinner i EM i shuffleboard. Det er altså ingen tvil om at han vet hva han snakker om, og han skryter av utstyret på SHUFL.
– Banene våre er laget av canadisk lønnetre, som er det beste i verden. De er litt kortere enn standard baner, og litt mer konkave enn man finner mange andre steder, forklarer Vik. – Dette gjør at det blir morsommere å spille, samtidig som man må bruke litt mer taktikk.

Fine dining i sentrum

Selv om shuffleboard selvsagt ligger dypt i selve konseptet til SHUFL, nedprioriterer de ikke mat og drikke av den grunn. Alt lages nemlig fra bunnen av med kvalitetsråvarer.
– Vi har en sharing-meny som er godt egnet for større grupper. Menyen er inspirert av smaker fra hele verden, så man vil alltids finne noe man liker, sier Simone Henriksen, som jobber som junior sous chef på SHUFL. – Vi bruker også sesongbaserte råvarer, og tilpasser derfor menyen gjennom året. Til jul vil vi for eksempel bruke en del reinsdyr og rotgrønnsaker.

Men ikke bare består maten av utsøkte smaker – også presentasjonen er gjennomtenkt, med mat som serveres i røykfylte kupler og tørris som får damp til å danse over bordet. Her er det høy wow-faktor selv før maten treffer smaksløkene.
– De fleste forventer nok at vi er et såkalt «brunt» sted som serverer burger og pizza av middels kvalitet. Restauranten vår bærer imidlertid preg av fine dining, sier Henriksen. – Selv om mye av maten kan spises mens man spiller, kan man også sitte og nyte maten i fred og ro. Vi har faktisk mange gjester som kommer hit kun for å spise.

Tapp din egen øl!

For SHUFL er drikkemenyen like viktig som maten og underholdningen.
– Vi har blant annet en ‘tapwall’, hvor man kan tappe sin egen øl og vin. Dette synes folk er utrolig gøy, sier venue manager Marie Berrefjord. – Konseptet fungerer som på en bensinstasjon, hvor man kun betaler for den mengden man tapper. Man kan derfor for eksempel kjøpe en halv øl, eller kjøpe smaksprøver av de ulike øltypene vi har. Tapwallen gjør også at det blir mindre press i baren, slik at man unngår kø.

På menyen finner vi også mange forskjellige typer cocktails. På samme måte som med maten, lages alle drinkene fra bunnen av.
– I tillegg kan bartenderne våre lage flere cocktails enn det som står på menyen, så det er bare å spørre dersom det er noe spesielt du har lyst på. Så lenge vi har ingrediensene, kan vi lage drinken, sier Berrefjord. – Det samme gjelder for alkoholfrie cocktails – vi lager alkoholfrie varianter av de fleste kjente drinker.

Datepakke og bedriftsarrangementer

Noe av det som gjør SHUFL unik, er at de har en rekke ulike gimmiker man ikke finner andre steder.
– Vi tilbyr for eksempel en datepakke, som kan passe godt på en første date. Her får man velkomstbobler når man dukker opp, før man spiller en runde eller to med shuffleboard – en perfekt icebreaker. Deretter får man en treretters sharing-meny og en hjerteformet pizza, sier Vik. – Men vi jobber også med andre gimmiker, blant annet lunsjtilbud, tenåringsbursdager og familiepakker.

Et av målene for høsten er å forberede seg til julebordsesongen.
– Vi har mange bedriftskunder her, og vi tilbyr flere ulike bedriftsarrangementer. I tiden fremover skal vi derfor vise frem maten vår og størrelsen på lokalet, slik at bedriftene skjønner at de kan komme hit på julebord, sier Berrefjord. – Vi vil også gjennomføre flere arrangementer på dagtid. Vi har en flott lunsjmeny, og et supert lokale hvor bedrifter kan ha møter eller holde kurs. Og så kan kanskje arrangementet skli over til shuffleboard og pils når jobben er ferdig?

Men det er ikke bare bedrifter som har oppdaget SHUFL. Siden de åpnet i mai, har de hatt et spenn av ulike gjester – utdrikningslag, turister, vennegjenger, kjærestepar, familier. Ofte blir gjestene værende i timevis. Noen spiser, noen drikker, noen spiller – og noen gjør en kombinasjon av de tre.
– Vi har det beste fra underholdning kombinert med det beste fra mat og drikke. Her får du både morsomme spill, nydelige matopplevelser og et variert bartilbud. Det er et godt utgangspunkt for å bli værende hele kvelden, avslutter gjengen på SHUFL.