«The rolling chef» fikk overrakt høythengende presidentmedalje

+
Bilde «The rolling chef» Tom Atle Stefansen fikk denne uka overrakt presidentmedaljen fra det internasjonale kokkeforbundet for sin innsats for at funksjonshemmede skal kunne jobbe i kokkeyrket. Det skjedde under kokke-VM i Luxembourg.

Kokk Tom Atle Steffensen fra Kristiansand fikk denne uka overrakt presidentmedalje fra Wold Chefs for sin innsats for at funksjonshemmede skal kunne jobbe i kokkeyrket. Medaljen ble egenhendig overrakt av president Thomas A. Gugler i The World Association of Chefs' Societies under kokke-VM i Luxembourg.

Tom Atle Steffensen har vært kokk i hele sitt yrkesaktive liv og vært aktiv med i Norske Kokkers Landsforening Sørlandet. Etter en ulykke havnet han i rullestol. Det har ikke stoppet engasjementet for kokkefaget, men har gitt ham et litt annet fokus. Hans arbeid som «The rolling chef» har blitt lagt merke til i hele verden.

– Jeg er jo kokk, men havnet i rullestol og har skiftet litt fokus på dette med mat og matglede. Jeg bruker mine erfaringer opp mot funksjonshemmende og deres organisasjoner i Norge. Her holder jeg kurs sammen med profesjonelle kokker. Målet er at flere rullestolbrukere og handikappede skal få jobbe i faget, sier Steffensen og fortsetter:

– Bransjen kunne jo tatt inn enda flere med handikap, men flere bedrifter har nå begynt å ta inn funksjonshemmede i faget, og det er gledelig.

– Jeg jobber for at alle som ønsker å jobbe som kokk skal få muligheten til det, også om man trenger en assistent til å hjelpe seg litt. Om man ikke blir trestjerners gourmetkokk, så er det mye en kan gjøre fra en rullestol. Det finnes også masse hjelpemidler man kan bruke, sier Steffensen som i sin lidenskap for faget har fulgt De Norske Kokkelandslagene i inn- og utland. Denne uka har han på kokke-VM i Luxembourg. Det er niende gang han følger de norske lagene på konkurransearenaen.

President Thomas A. Gugler i The World Association of Chefs' Societies var under utdelingen av medaljen full av lovord om Tom Atle Steffensen.

– Det er en stor ære å gi deg presidentens medalje. Medaljen ble tildelt deg på kokkenes verdenskongress i Abu Dhabi i juni. Du kunne ikke være der, så derfor er jeg så glad for at du kunne komme til Luxembourg for å motta medaljen.

– Det er viktig å sende ut en beskjed: Du mistet aldri din lidenskap for bransjen. Du trodde alltid på kraften i kokkejakken. Du gjorde en stor endring i ditt liv og du motiverer unge matinteresserte. Jeg vil takke deg for så mye for dette, sa president Thomas A. Gugler i under overrekkelsen.

 

 

 

ANNONSE