Champagnehuset Lanson inngår samarbeid med Flaaten

– Vi er overbevist om at Flaaten og Moestue Gruppen er den beste partneren for Champagne Lanson på det norske markedet. Vi deler begge felles verdier om vinkvalitet, konstant søken etter det eksemplariske og vi ønsker å forplikte oss til et sterkt, nært og ansvarlig partnerskap, sier Presidenten for Champagne Lanson, François Van Aal.

– Vi er veldig stolte over å representere Champagne Lanson i Norge og ser frem til et fruktbart og langsiktig partnerskap. Hele teamet i Flaaten gleder seg stort til å starte relanseringen av merkevaren i det norske markedet, sier Mattias Hallin, dagligleder i Flaaten.

Maison Lanson har gjort store endringer i sin husstil etter at Hérve Dantan tok over som hovedvinmaker i 2013. Huset har i lang tid vært kjent for sine knusktørre og syrefriske champagner og alltid «non-malo». Hérve har forandret core rangen (Le Black Label- Le Black Reserve- Le Blanc de Blanc) til Lanson radikalt, nå er standarden at de blender inn en andel vin som har gjennomgått malolaktisk gjæring. I tillegg benyttes omtrent 40 % reservevin fra eikefat med en alder på opptil 20 år. Vinene lagres i minimum 4 år i kjelleren før salg.

Hérve hadde store krav til Maison Lanson da han tok over jobben som hovedvinmaker. På det tekniske nivået var det viktig for ham at det ble investert i en fatkjeller, slik at reservevinen kan ligge og godgjøre seg på franske eikefat før den benyttes. Han har også innført fatfermentering på den kjente cuvéen Clos Lanson, som blir omtalt som meget vellykket. – Vi har nå den riktige metoden, kunnskapen, og ambisjonene og ikke minst teamet på plass for å lage kvalitetsvin fra de beste druene», sier Hérve.

Flaaten vil fokusere på core-serien til Lanson, som illustrerer husets nye stil, Le Black Label Brut, Le Rosé, og de to nye utgivelsescuvéene Le Black Réserve og Le Blanc de Blancs.
Champagner fra Rare & Exceptional-serien vil også være tilgjengelig, Le Vintage 2012 og Le Green Label Bio, en cuvée som utelukkende er produsert i henhold til prinsippene for økologisk og biodynamisk dyrking. I tillegg blir det tilgjengelig noen helt spesielle allokasjoner fra The Lanson Vintage Collection.
Champagne Lanson har i høst også lansert «Noble» i 2004-årgangen. Lagret i Lansons kjeller i hjertet av Reims, under den berømte Clos Lanson-vinmarken. Dette blir blant de eldste prestisjeårgangene som for tiden er tilgjengelige på markedet.