Enda et nytt VM-gull til De Norske Kokkelandslagene!

Norge har sikret seg fire av fem mulige kategorigull i Culinary World Cup 2022. De Norske Kokkelandslagene fikk gull for sin prestasjon i Junior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations».

Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier der Junior «Hot Kitchen - Restaurant of Nations» er en av dem. I konkurransen lages det en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 70 gjester.

Fire av fem mulige kategorigull

De Norske Kokkelandslagene har gjort en solid innsats under kokke-VM i Luxembourg. Det ble i dag klart at Norge fikk sitt fjerde kategorigull. Denne gang for innsatsen i Junior «Hot Kitchen – Restaurant of Nations». Dermed har Norge fått fire av fem mulige kategorigull. I tillegg har laget et kategorisølv.

Det norske laget som sikret Norge det siste kategorigullet består av: Kaptein Tonje Torvanger, visekaptein Jon Erlend Matre, Håvard Onsøyen, Martine Espeland, Andreas Enger Fjellheim, Robert Haugen, Benjamin Granerud, Christoffer G. Fallet og Johanna Magdeli Utvær. Gunnar Hvarnes er manager.

Kategorimedaljene indikerer nivået på prestasjonen. Konkurransene har en maksimal poengsum på 100 poeng. Gull forteller at lagets oppnådde poengsum er mellom 90 og 100 poeng. De eksakte poengsummene forblir hemmelig til medaljeseremonien på torsdag ettermiddag. Det deles ut medaljer i kategoriene Senior, Junior og Community Catering.

Sist Norge vant i denne konkurransen var i 2006 med Svein Erik Renaa som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein.

Laginnsats med godt humør

– Dette var en skikkelig laginnsats preget av veldig godt humør. Laget hadde ristet av seg nervøsiteten fra den første konkurransen og var virkelig klare til match. Gjennomføringen var den beste laget noensinne har hatt, og det var deilig at den kom da det gjaldt som aller mest. Nå gleder vi oss over at innsatsen holdt til enda et gull, det andre for juniorlaget, sier kaptein Tonje Torvanger som likevel ikke føler seg sikker på at det holder til sammenlagt gull.

– Det er flere lag med kategorigull, faktisk flere enn det er plasser på pallen. Derfor blir det ulidelig spennende når dommerne nå skal summere poengene frem mot premieutdelingen torsdag ettermiddag, sier Torvanger.

– Ventingen er aller verst, men stemningen i laget er god. Vi er imidlertid ikke sikre på noe som helst. Det er mange gode lag og det kan fort bare bli hundredels poenger som skiller i toppen, så nå krysser vi fingrene for at det holder til et resultat helt i toppen, sier en strålende fornøyd juniorkaptein.

Menyen

Menyen besto av bakt kveite med hollandaisesaus til forrett, kalv med høstens grønnsaker til hovedrett og hvit sjokolademousse med solbær i ulike variasjoner til dessert.

De Norske Kokkelandslagene har valgt «harvest» som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

 

ANNONSE