Norgesmesteren i “Sunn mat i farta” er kåret

Det var Patricias gatekjøkken i Bardu som ble kåret til årets Norgesmester. De vant årets konkurranse med menyen «Sunnere barnemeny – for småfolk i farta». Menyen bestod av fiskeburger i grovt pitabrød, sprøbakte grønnsaker, dippbeger og fruktbeger.

– Konkurransen NM Sunn mat i farta arrangeres for å hedre aktører som selger og fremmer mat på farta som både er næringsrik og fristende, og som inneholder råvarer vi bør spise MerAv. Årets vinner er ekstremt dyktig på mersalg av sunne produkter og er spesielt opptatt av å tilby gode alternativer til barna, jeg er mektig imponert, forteller jurymedlem og kokk, Christer Rødseth.

Troms og Finnmark gikk av med seieren

Rødseth påpeker at Patricias gatekjøkken er i en klasse for seg selv når det gjelder økning i mersalg av det vi bør spise mer av, altså grønnsaker, frukt, grove kornprodukter og sjømat.
– Patricias gatekjøkken har svært gode verdier. Verdier som gjenspeiler matglede for alle aldre med fantastiske råvarer og har også en sans for økonomi. At barn ikke spiser fisk er en myte. Når fisk og sunn mat serveres til barn på en morsom måte blir maten spist. Tang og tare er en viktig del av fremtiden og måten Patricias gatekjøkken integrerer det i maten til de unge som skal forvalte matkulturen vår i fremtiden er rett og slett imponerende, sier Rødseth. Han får støtte av resten av juryen som består av Kjetil Dale Aas i Baker- og Konditorbransjens Landsforening og Trude H. Nordli i Sjømat Norge.

2. plassen ble delt mellom fire serveringssteder som også hadde «Sunnere barnemeny – for småfolk i farta» på sin meny i sommer. De fire er:

  • Go2Grill Sosialkontoret, Ballangen
  • Go2Grill Bjørns Gatekjøkken, Holmestrand
  • Go2Grill Rich Bar, Sarpsborg
  • Go2Grill Fortauskafeen, Bardufoss

Sandra Børresen er konsept- og markedsansvarlig i Systemkjøp AS som er konsepteier av Go2Grill og er svært fornøyd med å kunne fronte med seier i årets konkurranse:
– Det er kjempestas at vår kampanje for sunnere alternativer til barn blir lagt merke til. Det har vært viktig for oss å kunne tilby fristende og sunne alternativer til barn som er på farta.

3. plass til Kaikanten Street Food i Stavern

– Kaikanten Street Food deltok med sin bestselgende fiskerett som solgte mest av alle som var med i konkurransen, nemlig nesten 10 000 porsjoner i løpet av konkurranseperioden. Retten, «Duo Taco», besto av ceviche av hvitfisk, sort bønnetaco og salat servert i lefser, forteller Rødseth.

Arrangørene av konkurransen er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Norges Frukt- og Grønnsaksgrossisters Forbund, Sjømat Norge og Baker- og Konditorbransjens Landsforening.
– Vi gratulerer alle vinnerne, som bidrar til at det blir lettere å velge sunnere for folk på farta, sier prosjektmedarbeider Toril Gulbrandsen i OFG.

 

 

 

ANNONSE