Fårikålens festdag

+
Fårikålen holder fortsatt stand som Norges nasjonalrett.

Torsdag 29. september er Fårikålens festdag, og tall fra en fersk undersøkelse levner ingen tvil – hele 70 % av oss spiser fårikål på denne tiden av året. Så den tradisjonelle fårikålen holder stand som skikkelig god høstmat.

Undersøkelsen viser at de som er aller mest glad i fårikål er bosatt i Nord-Norge, og da spesielt menn over 60 år. Og det er store regionale forskjeller; de som spiser minst fårikål er typisk kvinner i 30-årene bosatt i Oslo.
– Undersøkelsen viser at de eldste i befolkningen er mest glad i fårikål. Skal vi også treffe den yngre delen av befolkningen, der ikke alle er så begeistret for fårikål, så kan det gjerne være rom for å variere litt, sier matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Toril Gulbrandsen.
Det er lov å ha litt ekstra smak i gryten, sier hun, og anbefaler å la skiver av gulrot, persillerot og selleri koke sammen med kålen og kjøttet den siste timen. For en eksotisk variant anbefaler hun sin favoritt med både chili, ingefær og hvitløk.
– Fårikål er noe av det enkleste du kan lage. Det tar bare litt tid, og med krutt som chili, ingefær og hvitløk så når retten nye høyder, sier hun og minner om at Fårikålens festdag er torsdag 29. september.

ANNONSE