Dette er vinnerne av Eureca-fondet 2022

Aldri før har det vært viktigere å styrke kokkefaget i Norge. Eureca ønsker å bidra til og øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket, og sikre fremtidig kvalitet i faget. Nå har juryen kåret årets vinnere som får støtte fra Eureca-fondet.

Eureca-fondet ble etablert med et ønske om å bidra til at kokkefaget fremover skal være interessant i Norge. Etter tre år med mange fine søknader velger Eureca å videreføre konseptet også i 2022. Nå har årets jury valgt ut tre verdige og lovende kandidater. Eureca ønsker at deres bidrag til bransjen vil skape en positivitet og inspirere andre lovende kokketalenter der ute. Samtidig håper Eureca at fondet vil hjelpe vinnerne noen steg nærmere sine drømmer.

I år går støtten til Tonje Svee, Ola Kinserdal og Simen Johansen.

Tonje Svee (21) fra Trondheim har deltatt i mange kokkekonkurranser og tok gull i Nordic Green Chef sammen med Nils Flatmark. Tidligere i år vant hun også Jeunes Chef Rôtisseurs Competition hvor hun ble plukket ut til å representere Norge i det internasjonale mesterskapet i Mexico. Støtten fra Eureca-fondet vil hun investere i kompetanseheving og utstyr til den store konkurransen i oktober.

Ola Kinserdal (25) fra Sogndal har tidligere jobbet ved Bølgen og Moi på Tjuvholmen i tillegg til og vært med å åpne restaurantene Ola K og Nemesis. For tiden jobber han som kjøkkensjef på Generasjonsbaren i Oslo. Pengene fra Eureca-fondet vil han investere i sitt fine dining-pop up-prosjekt Attraa; en bærekraftig restaurant for naturen og kokkeyrket.

Simen Johansen (22) kommer fra Nes på Hedmarken og er kokk ved Vaaghals i Oslo. Han kan tidligere skilte med sølv fra Norgescupen, og i høst deltar han i NM i kokkekunst. Støtten fra Eureca-fondet skal gå til nødvendig utstyr som vil hjelpe Simen å nå helt til topps i konkurransen som går av stabelen i Trondheim i september.

ANNONSE