Årets grønne kokk 2023

Kokkekonkurransen Årets grønne kokk arrangeres onsdag 15. februar 2023 på UMAMI ARENA på Lillestrøm.

Opplysningskontoret for frukt og grønt og Norske kokkers landsforening Oslo står bak konkurransen. Det er 9. gang denne fargerike kokkelag-konkurransen arrangeres.
Samarbeidspartnere er BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt og grønt, Servicegrossistene, Sportex, Figgjo og UMAMI ARENA.

Hovedmålet med konkurransen er å sette fokus på de grønne råvarene, spesielt de norske, og inspirere til økt bruk av frukt og grønt. Konkurransen vil bidra til å spre nye, spennende og fargerike gode ideer, matinspirasjon, kunnskap og begeistring til kokker, grøntbransjen, matentusiaster, forbrukere og media.
Mer grønt på tallerkenen er et viktig bidrag til å nå bærekraftsmålene om mere plantekost.

Alle faglærte kokker er velkomne til å delta.
Det skal være 2 faglærte kokker på hvert lag.
Oppgaven er å lage en 3 retters meny for 12 personer.
Konkurransetiden er 4 timer. Første lag starter å koke klokken 0800.
Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melkeprodukter kan inngå. Varene som er nevnt under skal inngå. Ellers er det lov å bruke alt fra den grønne sektoren:

Rett 1:
Streetfood: Mandelpotet, persillerot og løk skal inngå. Denne retten må kunne spises håndholdt.
Rett 2:
Hovedrett: Selleri, beter og valgfri kål skal inngå.
Rett 3:
Dessert: Norske epler, gulrot og friske urter skal inngå.

Alle deltakere sørger selv for alle sine råvarer. Kostnader i forbindelse med råvarer dekkes av arrangør på inntil kr. 3000,- per lag. Arrangør dekker transport på rimeligste måte. Deltagerne sørger for eget losji.
Rettene serveres på Figgjo porselen. Detaljene kommer senere.
Påmeldingsfristen for innsending av oppgaven er 1. november 2022.
Send inn følgende til toril@frukt.no.

• 3 retters meny i henhold til oppgaven, i skrifttype Times New Roman, 12pt.
• Personlige opplysninger på begge deltagere: navn, adresse, bedrift, telefon, e-post samt størrelse på kokkejakke.
• Kopi av fagbrev (digitalisert) på begge deltagerne.
• Digitalt bilde av begge to, i kokkeuniform.

En lukket uttaksjury vil vurdere de innsendte bidragene anonymt. 6 lag vil bli tatt ut til å konkurrere. Det vil også bli tatt ut et reservelag.
Uttaket skjer umiddelbart etter påmeldingsfristens utløp.
Alle som har sendt inn oppgave til bedømming, vil bli kontaktet, og navnene på årets konkurransedeltakere gjøres deretter kjent for pressen.
Alle deltagerne får kokkejakker, med navn og logoer, fra Sportex.
Hoveddommer for konkurransen er Kjetil Gundersen, BAMA Storkjøkken. Han er A-sertifisert WACS-dommer og tidligere landslagskokk og en av de mest erfarne dommere vi har. De andre dommerne presenteres senere.

Konferansier er Kristine H. Hartviksen, President i Nordic Chef Association
Premiene til vinnerlaget er tittelen Årets grønne kokk som innebærer heder og ære, samt trofé og pengegave på kr 30 000,-. 2. plass får kr 20 000,- og 3. plass kr 10 000,-.
Alle kandidatene må være tilgjengelig for pressen etter konkurransen.
Vinnerlaget vil få mulighet til å delta i kokkekonkurransen Nordic Green Chef på Nordic Chefs Congress 2023, Trondheim 1. juni 2023.

ANNONSE