Et skikkelig godt sted å jobbe

+
Sigurdur Runar Ragnarsson, daglig leder og sjefskokk på konserthusets kulinariske sentrum.

God mat betyr en god dag, mener Spiseriet. Restauranten i Stavanger konserthus nyter normalitet etter korona, og bruker trivsel på jobb som rekrutteringsknep.

Når god mat betyr en god dag, må en god sommer bety at Spiseriet har servert en haug med gode måltider. Som nok stemmer.

Hvordan har sommeren vært så langt?
– Juni var vår største måned noensinne. Det er tydelig at siddisene hadde behov for å komme seg ut, humrer Sigurdur Runar Ragnarsson, daglig leder og sjefskokk på konserthusets kulinariske sentrum.

– Nå er det slik at vi stenger restauranten i fellesferien. Fordi det er mindre folk i byen, og fordi huset her tar konsertpause. Og konsertpublikummet utgjør en viktig del av gjestegrunnlaget. I tillegg bruker august måned å bære preg av at folket fremdeles er i feriemodus. Det gir oss tid til viktig planlegging foran høsten, fortsetter Ragnarsson.

Har dere hatt tilstrekkelig bemanning?
– Vel, en slik pang-juni som vi opplevde i år strakk strikken ganske langt, for å si det slik. Men vi klarte det, og det er det viktigste, mener Ragnarsson, som også forteller om stor rekrutteringskreativitet når behovet er som størst.
– Det er ikke bare gjestene som trives på Spiseriet. Vi som jobber her trives, vi også. Og det merkes. Så i juni laget vi «Ta en venn med på jobb-dagen». Familiemedlemmer var også velkomne, selvfølgelig. Slik fikk vi rekruttert en ny og fin bukett mennesker, som kan jobbe på dager med ekstra trøkk.
– Vi leter også bevisst etter unge mennesker – gjerne studenter – som får Spiseriet som sin første arbeidsplass. Så trener vi dem opp, og sørger for at de har det gøy på jobb. Det virker, på flere plan. Nå opplever vi nemlig stadig at ungdommene kommer til oss for å spørre etter jobb. Fordi de har hørt gode ting på skolen. Av de som allerede jobber her.

Nyheter av året?
– Tja, det må vel være at vi legger enda mer energi på trivsel og egen kompetanseutvikling. Servitørene får tilbud om egne vinkurs. Kokkene får tilgang til workshops. Alt for å stimulere fantasi og skaperkraft på kjøkkenet og ute blant gjestene.
– Dessuten setter vi ny lærlingerekord i år. Aldri har vi hatt flere søkere. Og aldri har vi tatt inn fler; fem lærlinger i løpet av sommeren. Det er jo skrikende bransjemangel på ferdig utdannede fagfolk, så vi utdanner dem heller selv.

Og høsten?
– Her på Spiseriet har vi vår egen krystallkule. For hvis billettsalget på konserthuset går bra, så vet vi at vi får mye å gjøre. Så, siden konsertsalene er fullbookede frem til jul, ser høsten veldig bra ut for oss.

Så alt i alt?
– Veldig fornøyd. Det er en sann glede å komme ut av den forferdelige situasjonen vi har opplevd de siste par årene, avslutter Sigurdur Runar Ragnarsson.

ANNONSE