Blir Fine VV-Dining en greie?

Nei, det handler ikke om folkevogn. Vi snakker om flotte middager servert i en virtuell virkelighet.

Gastrofysiker og oxfordprofessor Charles Spence har flere ganger fortalt SMAKmagasinets lesere om hvordan smaksopplevelsen påvirkes av lyder og synsinntrykk. Dette er noe kinarestauranten iChina i Silicon Valley-byen Santa Clara har tatt helt ut. I et av restaurantens chambre séparée – med det avslørende navnet VR Realm – fungerer alle overflater som lerret for et utall projektorer, som sammen skaper miljøer som underbygger de ulike rettenes identitet. Alt fra møbler til bestikk er spesiallaget for å fungere sammen i VV/VR-virkeligheten. Slik blir hver gjest totalt omsluttet av det virtuelle miljøet. Takket være nevnte projektorer slipper du og dine utvalgte spisevenner å bruke VV/VR-briller under den kulinariske seansen. I stedet vil dere under en rett kunne befinne dere i en skog av bambus, og under en annen rett sitte rundt en liten fiskedam, hvor fiskene svømmer rundt tallerkenene på bordet. Eller så dukker det opp mer abstrakte tolkninger av kinesisk-amerikansk kultur. Synsinntrykkene understøttes av nøye tilpassede lydkulisser.

I teknologiens Mekka

Det finnes ikke mange slike etablissement i verden. Vi snakker vel om en tre-fire stykker. Og det er på en måte naturlig at USAs første VV/VR-matopplevelse ble lagt til Silicon Valley; området der de verdensledende teknologiselskapene har sine hovedkvarter, og hvor selvkjørende kjøretøy allerede er en del av hverdagen. Og det er kanskje bare her at man har råd til å dinere på en «virtuell restaurant». En middag for ti har en startpris på 45.000 kroner…

I Norge?

– Som leverandør av god mat og opplevelse, må du være bevisst hvor mange sanser som er involvert i smak, sa professor Spence til SMAKmagasinet sist vi snakket med ham. Og virtuell virkelighet er absolutt en spennende måte å ta sansene på kulinarisk alvor.
Så; hvem blir først ut med noe lignende i Norge, mon tro?

ANNONSE