Get lost i Nottingham

The Lost Caves

Kan The Lost Caves i Nottingham være verdens kuleste bar?

Sett et kryss sånn cirka midt på englandskartet, og risikoen er stor for at du har truffet Nottingham. Byen er uløselig knyttet til sheriffen i legenden om Robin Hood, og er også kjent som litteraturby, takket være UNESCO og Lord Byron – blant andre. Hvis du tar deg en tur – noe du bør – kan det være at du tar inn på The Mercure – eller Mercure Nottingham City Centre George Hotel – i krysset George Street og Carlton Street. Og det er her, åtte meter under bakken, at du kanskje finner The Lost Caves.

Småhemmelig bar

Vi skriver «kanskje finner», for stedet er bevisst anlagt for å være vanskelig å finne. Noe som i seg selv er et besøksargument. Du må først lete deg frem til et småskummelt, Jack the Ripper-ish smug. Der må du finne en delvis skjult dør med hodeskallehåndtak (!), som tar deg inn til en trapp ned i dypet. Men; du er langt fra fremme. I kjelleren møter du en dyster gang, som igjen leder deg til flere trapper ned. Og her vil du trenge hjelp. Du kommer nemlig ikke inn uten et OK fra en ansatt. Det er nemlig ikke plass til så mange.

Men; la oss si at du slipper inn. Da vil du befinne deg i en av flere eldgamle grotter av ukjent opprinnelse. Stearinlys i voldsomme kandelabre skaper den nødvendige, smånifse stemningen. En hodeskalle her og der hjelper også til. Velkommen til de tapte huler. Hvor du drikker gin og rom i mildt sagt særegne omgivelser.

Så vi spør igjen: Kan The Lost Caves i Nottingham være verdens kuleste bar? Reis, sjekk, ta et bilde og send det til oss.

PS: The Lost Caves er bare et av konseptene til Curious Venues; det ene merkeligere enn det andre. De har også en golfklubb, med et navn vi av dannelseshensyn ikke kan skrive her …

ANNONSE