Lantmännen Cerealia med nytt melkonsept for proffmarkedet

+
Fra venstre markedssjef Henriette Herzeth, prøvebaker Knut Hammeren, salgssjef Kristian Grönvall og KAM Fatma Ster.

I de tradisjonsrike lokalene til Bjølsen Valsemølle i Oslo produseres det mel nok til å produsere 1,2 millioner brød – hver dag! I mer enn 150 år har denne bedriften levert mel og kornprodukter til det norske markedet. Nå er bedriften en del av Lantmännen som produserer en rekke kjente merkevarer som bl.a. AXA og Regal.

I Regal-serien lanseres det nå en ny serie som er spesielt beregnet på proffmarkedet, ikke minst alle de serveringsstedene som satser på pizza.

SMAKmagasinet møter KAM Fatma Ster, salgssjef Kristian Grönvall, markedssjef Henriette Herzeth og prøvebaker Knut Hammeren for å høre mer om den nye serien fra Lantmännen Cerealia. Knut, som har vært sentral i utviklingen av den nye serien, er utdannet baker og konditormester og har vært i faget i over 30 år. Han har deltatt i en rekke konkurranser og har også vært trener for det norske baker-landslaget.
– Vi må jo smake, sier Knut og kjevler ut pizzabunnene som snart skal inn i stekeovnen.
Men først må vi snakke om de to nye Regal-produktene i proffserien; Pizzamel og Hvetemel Extra.
– Ulike melsorter har ulike egenskaper, noe som selvfølgelig påvirker det endelige resultatet, sier Fatma.
– Det er eksempelvis stor forskjell på en fyldig amerikansk pizzabunn og en tynn italiensk pizzabunn. Derfor har det så mye å si hvilket mel du benytter, tillegger Kristian.

Mer protein

– Enkelt sagt er forskjellen mellom Pizzamel og Hvetemel Ekstra at det førstnevnte inneholder mer protein, forteller Knut.
– Det har en stor innvirkning på melets egenskaper. Bl.a. innebærer dette at pizzamel er spesielt godt egnet til lange bakeprosesser – noe som er aktuelt om deigen for eksempel skal langtidsheve i kjøleskap. Vi sier gjerne at denne type mel er et «sterkere» mel som tåler mer, rett og slett fordi en lengre bakeprosess gjør at noe av stivelsen i melet «spises opp».

– Det betyr også at du kan la deigemner ligge på kjøl lenger, noe som reduserer svinnet, fremhever Fatma.
– Du lager ferdig deigen, bruker det du trenger og legger resten på kjøla hvor den gjerne kan ligge 3-5 dager uten at kvaliteten på noen måte forringes.

– Til raske bakeprosesser, som for eksempel det å lage en amerikansk pizzabunn, loff eller rundstykker, er Hvetemel Ekstra et godt valg. Det gir deg et luftig og smakfullt resultat. Hvetemel Ekstra har en sterkere og hurtigere gjæringsevne sett i forhold til Pizzamel, forteller Knut.

– Noe av bakgrunnen for at vi har utviklet disse to meltypene, er at det brukes så mange ulike typer mel til å bake pizza. Ikke alt som brukes gir et like godt resultat. Derfor ønsket vi å tilby proffmarkedet to meltyper som egner seg spesielt godt til pizza-baking, sier Henriette.

Gode tilbakemeldinger

– Vi har selvfølgelig testet disse meltypene i markedet, og vi har ikke fått en eneste dårlig tilbakemelding! Dette er produkter det er lett å jobbe med og som gir et godt resultat gjestene setter pris på, sier Knut og henter ut pizzaene som nå er ferdig.
En herlig luft sprer seg rundt i prøvekjøkkenet og skjerper appetitten. Og de ulike pizzavariantene smaker fortreffelig.
– Smak er selvfølgelig særdeles viktig. Og våre nye melvarianter gir et utmerket grunnlag for å lage god pizza og gode smaksopplevelser!

Bærekraft

– Det er også et viktig poeng for oss at dette er bærekraftige produkter som utnytter gode råvarer produsert i Norge. Økt selvforsyningsgrad er et mål det er bred enighet om, og det å utvikle korn- og melprodukter av høy kvalitet og med en størst mulig andel norsk kornråvare, er en del av dette, fremhever Kristian. I år er andelen Norsk korn i melet vårt oppe i underkant av 70%, og vi har ambisjoner om å komme opp i ennå mer.
– I tillegg er vi også opptatt av at det melet som tilbys er produsert lokalt og er kortreist i forhold til mel som importeres, sier Fatma.

Vil du vite mer?

– Vi er nå godt i gang med å informere markedet om vår nye proffserie. Lantmännen Cerealia skal delta på flere messer det kommende året, og der ser vi frem til å fortelle om mulighetene du får ved å benytte ulike typer mel. Du finner også informasjon om våre produkter på våre nettsider, lantmannencerealia.no, forteller Fatma.

--

 

 

 

ANNONSE