Hurtigruten Norge får stjernekokker på laget

+
Astrid Regine Nässlander skal sammen med Halvar Ellingsen skal utvikle menyer, inspirere ansatte og bidra til opplæring av Hurtigrutens kokkelærlinger.

Kortreist mat fra små produsenter langs kysten er en viktig del av opplevelsen om bord Hurtigruten. Nå skal to av Norges mest spennende kokker gi gjestene nye matopplevelser basert på samme filosofi.

De to prisvinnende kokkene Astrid Regine Nässlander og Halvar Ellingsen skal utvikle menyer, inspirere ansatte og bidra til opplæring av Hurtigrutens kokkelærlinger. Nässlander driver Høst matverksted i Steigen i Nordland, mens Ellingsen står bak gourmetrestauranten Kvitnes gård i Vesterålen.
– Om bord hos Hurtigruten får våre gjester matopplevelser i verdensklasse basert på kortreiste, norske produkter. Astrid og Halvar deler vår matfilosofi, med sterk lokal forankring og råvarer fra områdene vi seiler gjennom. Med dette samarbeidet kan vi bruke deres kunnskap til å ta vårt matkonsept til neste nivå og utvikle nye retter og inspirere neste generasjon Hurtigruten-kokker, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Gourmetsuksess i Vesterålen

Etter ti år som kokk i Oslo, flyttet Ellingsen hjem til Kvitnes gård i Vesterålen. Nå har restauranten lange ventelister og er viden kjent for mat av svært høy kvalitet.
– Det å komme hjem igjen til Nord-Norge betyr mye for meg. Det er også veldig fint å bidra til å løfte frem regionen på den måten Kvitnes Gård har gjort siden vi åpnet i februar 2020. Det er råvarene som er stjernen i matlagingen og vi gjemmer dem ikke bak massevis av teknikker. De teknikkene vi bruker er for å ta vare på maten og gi det særpreg, slik som røyking, salting, sylting og fermentering.

At Hurtigruten deler den samme matfilosofien, har vært viktig for samarbeidet.
– Hurtigruta er og har bestandig vært en viktig del av det å bo langs kysten i Norge. Her har vi fått levert varer og fraktet folk. Det har vært bindeleddet i mye av det som har skjedd og vil fortsatt være det i lang tid. Det er veldig fint å få være med å bidra fremover, fortsetter Ellingsen.

Lokale råvarer og kunnskap

I Steigen ved Vestfjorden driver Astrid Regine Nässlander Høst matversted, et slakteri der vilt fra lokale jegere blir slaktet og foredlet til blant annet de helt spesielle elgpølsene med trøffeltang fra Lofoten som snart blir å finne om bord Hurtigrutens skip.
– Det som driver meg er trangen til å vise folk hva vi har rundt oss i dette fantastiske landet. Mat kan være noe annet enn det man får i dagligvarebutikken, sier Nässlander. – At maten på Hurtigruten representerer plassene man seiler forbi, er en utrolig fin måte å formidle kysten og landet vårt på, og fremheve de forskjellige smakene og tradisjonene her. Det resonnerer fint med måten jeg jobber med mat på, sier Nässlander.

ANNONSE