Snart klart for sjømatfestival i Bergen

Fra torsdag 17. til lørdag 19. februar arrangeres Bergen Sjømatfestival for andre gang. Hele 25 bergensrestauranter byr på fantastiske sjømatmenyer og arrangementer med sesongens aller beste råvarer. Aktiviteten som åpner festivalen, er et verdensmesterskap i Persetorsk for kokker.

– I Bergen liker vi jo å smykke oss med litt store titler, sier daglig leder i Matarena, Alexandra Krage Angell om kokkekonkurransen. – Persetorsk er en helt unik og ikonisk rett for Bergen, og da må vi selvfølgelig ha et VM for dette. Vi gleder oss veldig til å skape engasjement og motivasjon for både bransje og publikum med ulike aktivitetene på festivalen. Nå er tiden inne for å ha det gøy igjen og ta livene våre tilbake etter to år med pandemi. Vi er veldig glade for at det lettes på tiltakene nå like før festivalen, slik at mange kan treffes igjen og ha det kjekt sammen.

Bak kulissene med kjøkkensjefene

Nytt for Bergen Sjømatfestival i år er smakskurs med noen av Bergens aller beste kokker. På disse kursene får et knippe gjester smake kokkenes signaturretter og lære teknikker for hvordan de selv får det beste resultatet med sjømaten hjemme. Arrangøren lover en smaksopplevelse helt utenom det vanlige, der gjestene samtidig får en unik mulighet til å plukke opp noen tips og triks fra dyktige eksperter fra restauranter som Lysverket, BARE og Restaurant 1877.

Sjømatbonanza på restaurantene

For de som helst vil få nye smaksopplevelser på restaurant er mulighetene mange. 25 bergensrestauranter er hovedscenen for festivalen og kjøkkenteamene har brettet opp ermene for å gi publikum et sjømatshow de sent vil glemme. Arrangementene som gjestene kan velge fra strekker seg fra skalldyrbonaza til tangmeny, skreifest og formiddagshummer.

Om Matarena

Bergen Sjømatfestival arrangeres av Matarena AS, som også står bak Bergen Matfestival. Matarena inspirerer, utvikler kunnskap og skaper møteplasser for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land. Matarena AS ble etablert i 2014 og er eid av aktører fra sjømat- og landbruksnæringen.

ANNONSE