Kjøkkensjef Suhanthy Kanagasundram: Gleder meg til jobben hver eneste dag!

+
– Jeg har gode erfaringer med praksiskandidatkurset på KIT-akademiet som forberedelse til fagprøven, sier kjøkkensjef Suhanthy Kanagasundram.

Det er stille og rolig den ettermiddagen SMAKmagasinet besøker kjøkkensjefen ved Miljødirektoratets kantine, Suhanthy Kanagasundram. De siste lunsjgjestene har forlatt kantinen, og sommerstillheten gjør sitt til at tempoet er roligere enn ellers i året.

I denne kantinen har hun arbeidet med et par opphold siden 2005. Da begynte hun i ISS, først med ulike oppgaver på kjøkkenet, deretter i et vikariat som oppvasker. Etter dette ble det litt jobbing i kassa kombinert med matservering. Siden har det vært å jobbe på kjøkkenet.
– Jeg elsker å lage mat, sier Suhanthy med et smil!

Gode tilbakemeldinger

Og Suhanthy kan lage god mat! Brukerne setter stor pris på det hun og kollegaene tilbereder. Det viser de mange hyggelige tilbakemeldingene. Kantinen er et godt tilbud som brukerne setter stor pris på.
– Vi har hyggelige gjester som er flinke til å gi oss tilbakemeldinger. Det inspirerer og beriker hverdagen!
Ved siden av å sørge for et variert lunsjtilbud, tilbys også middag enkelte dager i tillegg til servering på møter når det er aktuelt.

Fagbrev

– Da jeg begynte å jobbe på kjøkkenet, brukte jeg erfaringen jeg hadde fra oppveksten min. Jeg har alltid vært glad i å lage mat, og var tidlig med på å hjelpe til på kjøkkenet. Selvfølgelig er det annerledes å jobbe på et profesjonelt kjøkken, men jeg hadde heldigvis en sjef og gode kolleger som lærte meg mye. De ga meg god oppfølging og gjorde meg trygg i jobben min. Det inspirerte meg etter hvert til å forsøke å få mer formalisert kunnskap. Jeg hørte at det var mulig å gå et praksiskandidatkurs på KIT-akademiet som forberedelse til fagprøven. Det hadde jeg veldig lyst til å bli med på, forteller Suhanthy.
– Jeg snakket med Inger Renate (Inger Renate Østmo, kaptein for Kokkelandslaget Community catering og ansatt i ISS, red. anm.) og sjefen min Øyvind om dette. De støttet meg i dette og hjalp meg mye med praktiske ting. Dette var både veldig lærerikt og veldig nyttig for meg. Det ga meg inspirasjon og det bidro til at jeg følte at jeg var godt forberedt til fagprøven som for øvrig gikk veldig bra, sier en fornøyd Suhanthy.

Godt samarbeid

– Det er viktig å ha variasjon i menyen – både fordi det skal være noe nytt og fristende som gjør et besøk i kantinen til en hyggelig opplevelse, og fordi det er fornuftig rent ernæringsmessig. Både Inger Renate og Øyvind er med på å utforme menyplanen vår. Vi har et godt samarbeid rundt dette, og det bidrar til at gjestene våre blir fornøyde, mener Suhanthy.
– Jeg vil også understreke at vi har et fint arbeidsmiljø på kjøkkenet, og jeg setter stor pris på kollegaene mine.

Baking

– Og hva spiser så kjøkkensjefen selv når hun skal velge?
– Det blir stort sett vegetarmat, og litt fisk og kylling. Ellers er jeg veldig glad i å bake! Kaker og boller er min spesialitet, sier Suhanthy Kanagasundram.

 

ANNONSE