Thorvald Gabestad Nørsett ble Årets Kokketalent 2021!

PÅ NKLs KokkeCampus siste dag ble Thorvald Gabestad Nørsett tildelt prisen for Årets Kokketalent. Thorvald er en god representant for fremtidens norske kokker og han er helt sikker på at han gjort riktig valg av utdanning. NKL vil følge nøye med på Thovalds vei inn i kokkekarrieren.

Denne prisen ble tildelt den eleven som utmerket seg gjennom sin skriftlige søknad, sin presentasjon av seg selv på film, gjennom sitt engasjement under hele KokkeCampus, gjennom sine holdninger og i den avsluttende SPEED-COOKING-konkurransen. Prisen ble delt ut av fungerende president Kyrre Dybdal og Manager for De Norske Kokkelandslagene, Gunnar Hvarnes.

Et nasjonalt rekrutteringstiltak

Norske Kokkers Landsforening arrangerer KokkeCampus for fremtidens norske kokker.

KokkeCampus skal være en arena hvor fremtidens kokker og Norges unge kokketalenter skal bli inspirert, oppleve mestring og bli motivert til å fullføre sin påbegynte utdanning. KokkeCampus er en annerledes «skole» med en betydelig næringslivsorientert undervisning, der mange av NKLs partnere har vært instruktører innenfor sine fagfelt. På KokkeCampus får fremtidens norske kokker på denne måten anledning til å etablere relasjoner og bygge nettverk til NKLs ledere, De Norske Kokkelandslagene, NKLs partnere og de andre deltagerne fra hele landet – helt sikkert nyttige relasjoner senere i den enkeltes kokkekarriere.

Norske Kokkers Landsforening synliggjør at rekruttering til Kokkefaget må foregå på flere områder og at det må jobbes for at kokkefaget fortsatt beholder sin posisjon som faget med flest fullførte utdanningsløp innenfor Restaurant- og Matfag. Det er godt kjent at mange elever «dropper ut» av påbegynt utdanningsløp etter VG1, Norske Kokkers Landsforening mener at KokkeCampus kan bidra til å redusere dette antallet. Mat- og måltidsbransjen trenger motivert ungdom og det vil alltid være jobb for faglærte kokker i bransjen. Hvert år fullfører mer enn 600 unge kokker sitt utdanningsmål med fagprøve og blir faglært kokk.

Målgruppen for KokkeCampus er VG1-elevene som har søkt Kokk & Servitør VG2. NKLs KokkeCampus har i 2021 hatt med 20 motiverte elever fra hele kokke-Norge. Søkere var fra 15 vgs i Norge og deltagerne som ble valgt, representerte 12 ulike skoler fra alle NKLs fire regioner.

Master Class

Blant mange innholdsrike, kreative og godt gjennomførte økter, ble Master Class den mest populære. De Norske Kokkelandslagenes manager Gunnar Hvarnes og Kaptein på Kokkelandslaget Junior, Tonje Torvanger, satte her fokus på tips, triks, smaker, teknikker og anretninger av alle retter du finner på menyen. Her fikk elevene en skikkelig en boost, i form av delt kunnskap og kompetanse fra noen av Norges fremste konkurransekokker, med internasjonale meritter.

KokkeCampus 2022 – allerede under planlegging

Alle interesserte VG1 elever kan begynne og glede seg. Årets deltagere skal nå promotere det beste skoletilbudet NKL kan gi. Sett av uke 26 i 2022 og følg med på NKL SoMe!

ANNONSE