Filip kjempet og vant

Filip kjempet og vant. Filip August Bendi ble Årets kokk 2021.
+
Filip August Bendi ble Årets kokk 2021.

- Filip er en meget dyktig fagperson som satser alt på å oppnå toppresultat i Årets kokk, profeterte Hans Petter Andersen fra Evergood og JOH-SALG AS for et år siden. Og gull ble det!

For Filip August Bendi og Team Bendi klatret opp en pallplass fra 2019, og tok gullet under Årets kokk 2021. Teamet – som består av coach Øyvind Dalelv og commis Martine Espeland i tillegg til Filip selv – ga alt, og høstet belønning deretter. Andreplassen gikk tik Håkon Solbakk, mens Runa Ailin Kvendseth tok en sterk tredjeplass.

Som Årets kokk 2021 er det Filip August Bendi som skal representere kongeriket vårt i både Bocuse d’Or Europe i 2022 – som avholdes i Budapest, og i Bocuse d’Or World Final i 2023 – som tradisjonen tro avholdes i franske Lyon. 

Gleder seg til å jobbe mer med kaffe

Til daglig jobber Filip August Bendi som kreativ utvikler for Thon Hotels. I tillegg er han altså konkurransekokk på det absolutte toppnivå. Og det er i den forbindelse at kaffefavoritten Evergood og Joh. Kaffe gikk inn som sponsor for Team Bendi. Avtalen ble signert i 2020, og allerede da følte Bendi på sterk inspirasjon til å ta kaffe med inn i sitt kreative matunivers. 

– Kaffe er spennende på så mange måter. Jeg har på planen at jeg skal se nærmere på hvordan man kan utnytte både aromaer og enzymer i kaffen – bl.a. til marinering. Her tror jeg det ligger mye spennende, uttalte han til SMAKmagasinet.

Årets unge kokk

Sedvanen tro ble Årets unge kokk 2021 avholdt på samme sted – Vulkan i Oslo – og på samme dag. Av de to deltagerne Andrea Svendsen og Siriyaporn “Mymint” Rithisirikrerg var det Andrea som tok tittel og gull.

ANNONSE