Sommelierutdannelse Trondheim/Oslo 2022.

I 2022 er Norsk Sommelier Utdannelse, NSU, tilbake også i Trondheim med Sommelierstudiet. Samlingene i Trondheim vil foregå på Britannia hotell. - Vi har allerede mange påmeldte og flere restauranter har holdt av plasser, så her gjelder det å være på om man ønsker å sikre seg plass, forteller Isabella Tozzi i NSU.

Studiet har oppstart 10. januar 2022 i Oslo og Trondheim og går over totalt 38 mandager. Vårsemesteret avsluttes i juni med en tentamen som studentene får en tilbakemelding på slik at man vet hvordan man ligger an midtveis i studiet.
- På sommeren har vi fem ukers studieopphold hvor man skal fokusere på å repetere det vi har vært igjennom, slik at man stiller best mulig forberedt til høstsemesteret hvor vi fordyper oss i de viktigste temaene, sier Isabella Tozzi.
Studiet avsluttes med eksamen i starten av november slik at man er ferdig i god tid før julebordssesongen setter i gang. Det vil også bli gjennomført en studietur på vårparten, men denne er ikke obligatorisk.

Det kreves ikke forkunnskaper for å begynne på studiet, men egeninnsats må tilpasses den enkeltes behov for læring.

Er du usikker på om sommelierstudiet er noe for deg, arrangerer NSU også 4 dagers "Grunnkurs Vin" i oktober. Det gjennomføres både i Oslo og i Trondheim (Britannia hotell). Det er også mulig å ta dette online hvor man får opptak og småflasker tilsendt hjem. Dette er et intensivkurs hvor man lærer mye på kort tid. For mange holder denne kunnskapen til å føle seg tryggere i sin jobbhverdag mens andre inspireres til å melde seg på Sommelierstudiet for videre læring. Grunnkurset vil uansett ikke være bortkastet, men derimot gi et ekstra godt grunnlag for oppstart av Sommelierstudiet. Kurset i Oslo begynner å fulltegnes mens det fortsatt er flere ledige plasser i Tronheim.

- Vi kan trygt si at 2021 har bydd på noen utfordringer for NSU, men vi har klart oss fint og vekslet mellom klasseroms- og onlineundervising i perioder hvor det ikke har vært mulig med oppmøte. Mange har også trivdes med å i perioder få smake vin fra egen stue, eller fra hyttekontoret, samtidig som vi i NSU har høstet gode erfaringer når det kommer til webundervising, forteller Isabella Tozzi.
- Vi gleder oss likevel til et mer normalisert år fra 2022, hvor vi forhåpentligvis ikke trenger å omstille oss fra uke til uke.

Les mer om tilbudet på vinkelneren.no

ANNONSE