Nordmenn ønsker å spise mer reinsdyrkjøtt

Flere markedsundersøkelser viser at nordmenn ønsker å spise mer reinsdyrkjøtt. Etterspørselen er høyest i den forbrukergruppen som har høyest interesse for mat, og som er mest opptatt av dyrevelferd og sunnhet. Dette er den samme gruppen som ønsker å spise mer lokal mat.

– Det er positivt at norske forbrukere ønsker å spise mer reinsdyrkjøtt. Reinsdyrkjøttet er naturbasert og smakfullt. Samtidig er et måltid basert på reinsdyrkjøtt en historiefortelling og uløselig forbundet med reindriftens kvinner og menn og den samiske kulturen, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i en pressemelding.

Spiser mer ferskt reinsdyrkjøtt

For noen år siden fantes det nesten bare frossent reinsdyrkjøtt til salg i butikkene. I dag selges det hovedsakelig ferskt reinsdyrkjøtt. I tillegg fremstår reinsdyrkjøttet i nye og innbydende forpakninger som både er brukervennlige og tilpasset forbrukernes behov.

I gjennomsnitt slaktes det 1600 tonn reinsdyr hvert eneste år. De nordlige områdene, nord for Nordkjosbotn, står får 65 prosent av det som slaktes.

 

ANNONSE