Nå går startskuddet for høstens jakt

+
Rådyrbukk

Tusenvis av jegere går nå ut på etterlengtet jakt. Fra 10. august åpnes det for jakt på rådyrbukk.

Den ordinære rådyrjakta starter 25. september. Det er imidlertid åpent for jakt på rådyrbukk fra og med 10. august. Det betyr at jakta starter for mange tusen norske jegere.

Sunt kjøtt

- Dette er starten på årets beste tid, og jeg kan absolutt anbefale bukkejakt. Det er både spennende, vanskelig og meningsfullt. En god regulering av stammen gir mange friluftsopplevelser, sunt kjøtt og reduserer antallet viltpåkjørsler, sier Breisjøberget, Fagsjef for jakt og fiske i Statskog.
Rådyrjakt foregår ofte i kantsoner, gjerne i skogbelter ned mot dyrka mark. Jaktområdene er ofte nært tettbygde strøk og kan skje helt inn mot byområder.

Stabilt uttak

I sesongen 2019 – 2020 ble det totalt felt 31 920 rådyr i Norge, en økning på drøyt 8 prosent fra 2018 – 2019-sesongen. Uttaket de siste ti årene er relativt stabilt. De tre fylkene som topper fellingsstatistikken for sesongen 2019-2020 er Viken (8 050), Trøndelag (6 340) og Agder (4 910).

Godt på menyen

Vilt hører med på mange høstmenyer, og etterspørres av mange gjester på ulike typer serveringssteder. ASKO Servering har et meget stort utvalg av ulike viltprodukter. Sjekk ut hva som finnes av varianter og stykningsdeler som kan passe på din meny!

ASKO Servering har også viner og alkoholfrie drikker du kan servere sammen med et herlig viltmåltid.

ANNONSE