Et fornøyd fiskeværshotell

+
– Vi satser på en ny, sterk og fin sommer. Velkommen til Knutholmen, sier Jan Fredrik Fosse.

– Vi har klart oss bra gjennom pandemien, og holdt budsjett takket være fjorårets supersommer. Nå satser vi på ny fest, sier Jan Fredrik Fosse, daglig leder ved Knutholmen hotell i Kalvåg.

Tettstedet og fiskeværet Kalvåg ligger i Bremanger, sørøst på øya Frøya. Geografien er vill og vakker, og runder du Frøyas sørnes og padler vestover, kommer du rett til Færøyene, uten hindringer. Vel; bortsett fra været da, selvsagt.
Kalvåg ligger på lesiden av øya, så du får ikke Atlanterhavet rett i fjeset. Men det kan bli mye vær også her, som er noe av sjarmen.
Hotellet Knutholmen opptar egentlig hele Kalvågs indre havn. De 140 (!) rommene er fordelt på en rekke sjøboder, som ligger som perler på en snor langs havnebassenget. Det største og eldste er kanskje den flotteste perlen, med rustikt innredede rom oppkalt etter lokale storheter.

God sesongstart

– Vi åpnet for et par måneder siden, og pågangen har vært jevnt stigende. Nå har vi bra belegg hele uka, forteller Jan Fredrik. Den daglige lederen begynte som kokk på stedet for flere år siden, og tok gradvis over driften fra 2006, fra faren Svein. Det var Svein Fosse som startet det hele tilbake i 1986; da som Frøyahuset, med kolonial i første etasje og overnatting i andre. Knutholmen ble etablert i 1991, og utvidet kraftig 10 år etter.

En forstyrrende påhengsmotor

På morgenens fotorunde til denne reportasjen oppdaget SMAKmagasinets mann noe voldsomt. En Yamaha V8 påhengsmotor med 425 ville hester. Ikke at nevnte magasinmann kommer fra noe beinhardt motormiljø, men denne skapningen måtte snakkes om.
– Ja, det er båten til junior, humrer Svein Fosse.
– Jeg får ikke engang lov til å kjøre den!
Motoren henger på en båt av metall, og sammen når de to hele 50 knop.
– Dette er en del av gjesteopplevelsen, forklarer Jan Fredrik.
– Sightseeing og øysafari, for den eventyrlystne.
Mens vi der står og prater legger taxibåten fra Florø lufthavn til kai, etter en to timers «seilas» over Frøysjøen. I land stiger Lotteritilsynet. De har ikke kommet for å kontrollere, men for å konferere. Kurs- og konferanse er også en viktig del av næringsgrunnlaget til Knutholmen.

Gjesteopplevelser

Det som definerer den gode gjesteopplevelsen, er ikke kun god mat og trivelige omgivelser. Mulighetene for spennende aktiviteter er også avgjørende. På Knutholmen kan du – utover å få blåst øregangene rene i 50-knopsbåten – også leie din egen båt, om enn med litt færre hestekrefter. Eller du kan gå for håndkraft og leie kajakk. Naturen rundt Frøya er nydelig, og flott å oppleve fra havoverflaten. Og på landjorda finnes det fine turterreng i fjelltraktene rundt Kalvåg.
Siden Kalvåg er et gammelt fiskevær, og siden fisk fremdeles er en viktig del av livsgrunnlaget, kommer du ikke nærmere «kalvågsjelen» enn en tur på fiske. Gjennom Knutholmen kan du leie fiskebåt med mannskap. Og hvem vet; kanskje det blir egenfisket middag til kvelds?

God sommer

Vår og høst kommer gjestene til Knutholmen primært fra Vestlandet, men på sommeren kommer gjestene fra hele landet. Og siden vi etter alle solemerker går mot en ny norgesferiesommer, blir det travle dager på Kalvåg i tiden fremover.
– Vi satser på en ny, sterk og fin sommer. Velkommen til Knutholmen, avslutter Jan Fredrik Fosse.

ANNONSE