Økende søkertall til restaurant- og matfag

+
Vi ser nå en forsiktig økning i søkningen til restaurant- og matfag. Illustrasjonsbilde fra Skole-NM i 2019.

Denne våren har brakt med seg en gledelig nyhet: Etter 10 år med synkende søkertall til restaurant- og matfag, er søkertallene nå på vei oppover. Dette til tross for at reiselivet står midt i en global krise.

Reiselivsnæringen har vært en av de hardest rammede bransjene under pandemien, med mange permitteringer og oppsigelser. Likevel viser søkertallene fra Utdanningsdirektoratet at den negative trenden holder på å snu.

Gledelig nyhet

NHO Reiseliv mener at det er grunn til forsiktig optimisme. 2020 hadde rekordlave søkertall, mens vi i år ser en forsiktig økning. Dette er svært positivt. Bransjen har behov for flere ansatte med yrkesfaglig utdanning, og etter pandemien vil det være stort behov for dyktige fagfolk i hele reiselivsnæringen.

– Det er gledelig at den negative trenden snur. At det skjer akkurat i år viser at norsk ungdom ikke lar seg skremme av det kritiske øyeblikksbildet, men evner å se frem i tid. Norsk reiseliv vil mest sannsynlig fortsette den fantastiske veksten vi hadde før pandemien traff oss, og da vil reiselivsbedrifter trenge dyktige folk med på laget, sier Henrik Hamborg, politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, i en pressemelding.

 

ANNONSE