Gode viner som passer til grillmaten

Så lenge vi ikke kan reise til syden i sommer kan restaurantene tjene penger ved å servere nordmenn smaken av syden her hjemme. Fyll restaurantene med sommergjester og flytt kjøkkenet utendørs med lettere mat servert fra grillen.

På sene, lyse sommerkvelder kan man samle gjester på utearealer for rykende varme retter av lam, svin og kylling sammen med grillede grønnsaker eller grillet halloumi servert med tzatziki og gresk salat. Fagansvarlig vin og brennevin hos ASKO, Henrik Gjerding, har trukket frem sommerlige viner som vil fremheve maten og fylle restauranten.

Valdo Jungle Rosé

Musserende vin med en lakserosa farge og en ren personlighet. Fin og elegant bouquet med intens duft av bringebær. Kilende, myke bobler, rund og varm smak, fruktig aroma. Laget med Charmat metode, 3 mnd. Tankmodning.

Druesammensetning: Nerello Mascalese 80%, Glera 20%

Produsert: Italia, Veneto

Importør: VinAroma

EPD nr: 4358297

Leiner Riesling -Handwerk- trocken

Druene er plukket og selektert for hånd, spontanfermentert. Lagres i store eikeliggere og sementtanker.

Vinen er lys strågul. Frisk, fruktig, mineralsk med lang ettersmak. Vinen er laget av 100% Riesling.

Sertifisering: Biodynamisk

Importør: NON DOS

EPD nr: 4032959

Domaine Laroche Chablis Saint Martin 2019

Aromaer av eple, sitrus med en lett saltaktig karakter. På smak, sitron og lime og grønne epler, også her en lett mineralsk, saltaktig smak. En kompleks, fyldig og rik Chablis med flott syrestruktur og lang ettersmak. Nydelig til grillet fisk og skalldyr, men prøv den også til grillede grønnsaker.

Produksjon: Ingen eik er brukt. Vinen har gjennomgått malolaktisk gjæring. Lagret på tank minst 6 måneder før flasketapping.

Druesammensetning: Chardonnay 100 %

Importør: Vinordia AS

EDP nr: 100845

Minuty M Rosè

Château Minuty ligger i Provence i Frankrike. Mesteparten av druene består av Grenache kjent for å være "kongen av rosé" som er typisk for Saint-Tropez.

Vinen har en delikat, lyserosa farge. Fruktaromaer som bringebær, modne jordbær, rips og fersken. Noe sitrus-toner, lavendel og ferske Provençalske urter. Frisk og fruktig, smaker av fersken, bringebær og blodappelsin. God, frisk ettersmak.

Minuty M, 0,75 l: 50% Grenache, 40% Cinsault, 10% Syrah

Vinen kommer både i 75 cl og 150 cl.

Minuty M, 0,75 I

EPD-nummer: 5288162

Minuty M, 1,50 l

EPD-nummer: 5288188

Wongraven Senza Compromesso Piemonte Rosato 2019

En rosé som er perfekt til mat. Frisk, fyldig og strukturert. Under 3 gram restsødme. Lang ettersmak. Prøv den til grillet kylling, svin eller kalv.

Produksjon: Temperaturkontrollert vinifikasjon i ståltanker, ikke noe innslag av eik. 3 dagers skallmaserasjon gir en dyp, rosa farge. Ufiltrert.

Druesammensetning: Nebbiolo 100 %

Produsert: Italia, Piemonte

Importør: Wongraven Wines AS

EDP nr: 5598495

Lurton Mas Janeil Les Petit Pas Rouge 2018

Smaksnotat: Smaksrik vin med god konsentrasjon, bløt og saftig frukt med smak av mørke bær og tørkede urter og litt krydder.

Produksjon: Tradisjonell vinifikasjon i små, temperaturkontrollerte sementkar for å oppnå optimal ekstraksjon og fruktighet.

Druesammensetning: Grenache 35%, Syrah 35%, Carignan 10%, Mourvèdre 20%

Produsert: Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes du Roussillon

Importør: Excellars AS

EPD nr: 4076519

Julia Kemper Vinhas Selecionadas 2017

Aromaer av modne mørke bær, krydder og urter. Saftig og sval, preg av mørke bær og urter. Fast ettersmak, god lengde. Passer til de fleste retter med grillet kjøtt, gjerne okse eller lam.

Produksjon: Vinmaker og eier Julia Kemper håndhøster organisk dyrkede druer. Spontanfermentert og fottråkket på gamlemåten i store sement-kar kalt lagares. Ingen eik, lang flaskelagring.

Druesammensetning: Alfrocheiro Preto 30 %, Tinta Roriz 30 %, Jaen 25 % og Touriga Nacional 15 %

Produsert: Portugal, Dão

Importør: Heyday Wines AS

EPD nr: 5050547

Odfjell Vineyards Armador Cabernet Sauvignon 2019


Aromaer av solbær, lakris og urter. Friskt anslag og fin balanse mellom syre, frukt og tanniner. Saftig og lang ettersmak. Årgang 2019 er beste årgang på mange år. Sør-Amerikanerne er mestere på grilling og denne vinen passer perfekt til en grillet biff!

Produksjon: Organisk dyrkede druer ble håndplukket og avstilket. Ingen eik. Vinmaker er franske Arnaud fra Bordeaux.

Druesammensetning: Cabernet Sauvignon 100 %
Sertifisering: Økologisk og vegansk sertifisert

Produsert: Chile, Maipo-dalen

Importør: Symposium Wines AS

EDP nr: 638767

 

 

 

 

 

ANNONSE