Middagskasser byr på nye måltidsopplevelser

Et takeaway-konsept som mange serveringssteder har hatt suksess med, er middagskasser. Maten bestilles hjem, og man ferdigstiller middagsrettene hjemme. På denne måten kan man tilberede et gourmetmåltid på eget kjøkken med minimal innsats, men det krever god kommunikasjon i form av klare og lettfattelige tilberedningstips.

Vi bestilte påskens trerettersmeny fra Eirik & Pedro i Oslo. Forretten bestod av røkt kveitekrem, dillmarinert ørretrogn, syltet stjerneløk, frisk urtesalat og puffet bokkhvete. Hovedretten var urtemarinert lammecarré, grillet asparges, jordskokkrem og grønnsaksrøsti med timian- og rosmaringlace. Desserten var en appelsinpannacotta toppet med sjokoladekrem, sprø feuilletine og bringebærhippen. Det ble en svært fin opplevelse!

Ferdigstilling av måltidet

Vi var ganske spente på hvordan det ville være å ferdigstille måltidet på egenhånd. Vi ble imidlertid svært positivt overrasket. Det var noe vrient å finne frem til hvilke matbeholdere som hørte til hvilken rett, men dette var også den eneste utfordringen vi møtte på.

Både forrett og dessert skulle serveres kald, noe som gjorde at det var svært lettvint å ferdigstille måltidet. Det fulgte med oppvarmingsinstruksjoner på hvordan hovedretten skulle varmes opp, og denne var så oversiktlig og enkel å følge at hvem som helst kan få det til. Middagskasser gjør det altså mulig å servere et gourmetmåltid hjemme, uavhengig av hvor flink man er til å lage mat.

Det fulgte ikke med noen forklaring på hvordan de ulike rettene skulle danderes, men vi tok denne utfordringen på strak arm. Vi syntes det var en morsom opplevelse å få lov til å dandere rettene på vår egen måte. Dette gjør også at man kan sette sitt eget preg på måltidet. Dersom det for eksempel er noe man ikke tåler, kan man bare unnlate å legge dette på tallerkenen når man setter sammen retten.

Kort fortalt ble resultatet helt fantastisk. Maten smakte like godt som på restaurant, og vi fikk et nydelig gourmetmåltid som var perfekt sammensatt med ulike smaker som komplementerte hverandre. Det var en balanse mellom de tre rettene som gjorde det tydelig at måltidet var nøye gjennomtenkt og tilberedt av dyktige kokker.

Tilnærmet restaurantopplevelse

Middagskasser åpner opp for at man kan få en tilnærmet restaurantopplevelse, helt uten å måtte gå ut av huset. Å sette sammen et trerettersmåltid på egenhånd krever mye planlegging, forberedelser og arbeid, men med middagskasser får man et måltid som krever svært lite arbeid og innsats, levert direkte på døren.

På mange måter fikk også vi en koseligere opplevelse enn på restaurant. Vi kunne styre tempoet på egenhånd, og det var ingen forstyrrelser i form av verken høy bakgrunnsmusikk eller bråkete gjester. Det var også deilig å kunne få en «restaurant»-opplevelse uten å måtte tenke på smittevern eller være påpasselig med å holde avstand til andre gjester.

Flere av restaurantene som tilbyr middagskasser kommer også med drikkeanbefalinger til de ulike rettene. Dette gjør at man kan kjøpe inn vin som egner seg spesielt godt til rettene, og på denne måten gjøre opplevelsen enda bedre. Det eneste man kanskje kan savne, er å få maten og drikken servert. Dette er imidlertid et luksusproblem.

Stort potensial for middagskasser

Noen ganger egner det seg ikke å spise på restaurant, eller kanskje man bare har lyst til å spise en deilig middag hjemme uten alt arbeidet det krever. Et problem med takeaway kan imidlertid være at maten blir «svett» eller kald innen den kommer frem, og man får som oftest ikke den samme opplevelsen av luksus som man gjør på restaurant. Det får man imidlertid med middagskasser. Dersom du savner restaurantopplevelsen og ønsker et godt sammensatt restaurantmåltid, er derfor middagskasser et ypperlig alternativ.

Trerettersmåltidet fra Eirik & Pedro er det nærmeste vi har kommet en restaurantopplevelse under pandemien. Vi sitter igjen med et svært positivt inntrykk av både konseptet og leverandøren. Ved å tilby middagskasser vil derfor mange serveringssteder kunne treffe nye kundegrupper. Dette takeaway-konseptet har garantert en fremtid også etter pandemien.

ANNONSE