Merci Restaurant i Porsgrunn: Fullt hus tross pandemi

+
Det franske kjøkken er fremdeles en vinner, også i Porgrunn.

Merci Restaurant i Porsgrunn opplever fullt hus i helgene, pandemien til tross. Det franske kjøkken er fremdeles en vinner.

– Vi er vel den eneste, rendyrkede franske restauranten i området, tror jeg, sier Radek Soltys til SMAKmagasinet. Merci´s daglige leder og kjøkkensjef ser seg fornøyd rundt i lokalet, som har holdt dørene åpne gjennom hele pandemien.
– Vi vurderte å stenge i starten, men vi er en ganske ny restaurant. Det var vanskelig å kvalifisere til støtteordninger. Så vi måtte ganske enkelt holde hjulene i gang på egen hånd. Men vi hadde jo aldri trodd at dette skulle vare så lenge. Nå håper vi bare på en mer normal hverdag utover våren.

Matkasser

I starten av pandemien sluttet vi å gå ut for å spise her i landet, selv om spisestedene hadde dørene åpne. Dette skjedde også i Porsgrunn. For Merci og Radek Soltys ble take-away og matkasser løsningen. Ved hjelp av reklame i sosiale medier og på lokalradio – i tillegg til gode, gamle flyers – skaffet Merci seg et nytt marked.
– Det var helt dødt i starten. Jeg sto alene på kjøkkenet, og ofte måtte vi gi bort usolgt mat til det lokale sykehuset. Men det løsnet etterhvert. Særlig Biff Wellington ble populær. Vi laget også en fransk hamburgervariant med andeconfit. Den ble også godt mottatt.
– Vi ville gjøre noe nytt, så vi skapte «Merci at Home». Det var familiepakker på to til tre retter. Så kunne du bestille mat for fra to til fem dager, som du kjøpte som en pakke til en fornuftig pris.

Norsk svigerfar

Radek Soltys er polsk, og har stor erfaring blant annet fra engelsk serveringsbransje, der han gjennom mange år jobbet med store restaurantkjeder. Svigerfar er imidlertid norsk, noe som i løpet av de siste fem årene ledet til mange Norgesbesøk. Slik ble Porsgrunn oppdaget som mulig åsted for fransk kokkekunst.
– Byen har forandret seg mye i løpet av den tiden jeg har kjent den. Den vokser, og med den restaurantmiljøet. Vi så absolutt et potensial her da kona og jeg startet opp for to år siden. Vi begynte bevisst veldig forsiktig, for vi ville lage noe som kunne bli solid. Og det har fungert. Vi er her fremdeles, og vi tjener fortsatt penger, selv om omsetningen er langt lavere nå på grunn av tidvise skjenkeforbud. Totalt sett er vi veldig fornøyde med utviklingen. Men alt er likevel usikkert. Det er umulig å planlegge for mer enn en uke frem i tid. Så dette krever tålmodighet, avslutter Radek Soltys.

ANNONSE