Virke Reiselivs reisepuls-undersøkelse: Nå planlegger vi å reise igjen

+
Undersøkelsen viser at mange ønsker seg en utenlandsferie i sommer, men de fleste av oss planlegger å feriere i eget land.

6 av 10 planlegger ferie i sommer, og like mange som før har planer om å ta høstferie, viser Virke Reiselivs reisepuls-undersøkelse om folks ferievaner for 2021. Til tross for høyt smittetrykk og strenge smittevernregler, bidrar vaksinegjennombrudd og gode avbestillingsmuligheter til å øke sannsynligheten for utenlandsreiser i 2021.

- For sommerferien er Spania, Hellas, Sverige og Danmark utenlandsfavorittene, mens Vestland er ny favoritt i eget land, forteller Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv. Selv om smittesituasjonen er vanskelig nå, er det mange som tror at bedringen i løpet av året vil være så stor at det er mulig å reise til utlandet igjen.

Påvirkes av koronasituasjonen

– Vi gleder oss over at mange planlegger å reise både til utlandet og i eget land i 2021. For virksomhetene handler det nå om å holde ut til aktiviteten kommer i gang igjen, og om å forberede seg på den dagen folk igjen skal reise, sier Astrid Bergmål.
7 av 10 tror at reiseaktiviteten i ferien deres vil påvirkes av koronasituasjonen i året vi har foran oss, og de fleste vil tilbringe årets ferier i eget land. Reisebudsjettet per husstand er 35 350 kroner. Det er en nedgang fra fjorårets undersøkelse, da gjennomsnittsbudsjettet var 43 050 kroner. Samtidig viser undersøkelsen at flere av dem som tar ferie vil benytte hotell og andre overnattingstilbydere sammenlignet med tidligere, særlig om reiserestriksjonene oppheves.
Flere enn før planlegger en aktiv ferie, og å utøve aktiviteter er det formålet med ferien som øker mest sammenlignet med fjoråret. Fotturer og andre naturbaserte aktiviteter ser ut til å tiltrekke mange. Som før er hovedformålet med feriene våre å være sammen med familie og venner.

Det gjøres forøvrig oppmerksom på at myndighetenes offisielle reiseråd i øyeblikket er å "unngå reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land". Dette gjelder foreløpig frem til 1. mars.

ANNONSE