En herlig is fra Jæren

+
Du finner fjorten varianter fra Iskremgården hos ASKO Servering.

Er du ute etter en spesiell is med mye god smak, bør du prøve isen fra Iskremgården på Jæren. SMAKmagasinet besøkte Ole Morten Waldeland og kona Grete og fikk smake på isen som lages på gården deres. Råstoffet til isen må kunne kalles kortreist. Det kommer fra kyrne på gården!

Det er mange store gårder på Jæren, og mange av dem har en relativt stor melkeproduksjon. Det gjelder også Waldeland, og det inspirerte ekteparet til å tenke på alternative måter å utnytte melken på. Osteproduksjon ble vurdert, men de to syntes iskremproduksjon hørtes morsomt ut, og iskremproduksjon ble det!

God fylde

I 2006 startet de opp, og har jobbet godt med å få frem en god grunnbase som er utgangspunkt for alle variantene de produserer i dag. På ASKO Servering finner du nå syv varianter fra denne produsenten.
I produksjonen brukes fersk råmelk fra kyrne på gården. Den er ikke pasteurisert før den blandes med fløte. Deretter pasteuriseres den. De har også valgt å ha et fettinnhold på 10 %, noe som gir god fylde og betyr mye for smaken.

Kompakt

Et annet særtrekk ved denne isen er at den er relativt kompakt. Den inneholder lite luft, nettopp for å gjøre den kompakt og smaksrik. Derfor veier én liter is fra Iskremgården betydelig mer enn mange andre typer is.

Spennende kvalitetsprodukt

Iskremgården har en helt spesiell produksjonsmetode, og måten de bruker råmelken på bidrar til en fin smaksopplevelse. Tilbakemeldingene fra de som har smakt på isen er meget gode. Dette er et smaksrikt og godt kvalitetsprodukt. Derfor bør is fra Iskremgården være et godt alternativ for serveringssteder som er opptatt av å ha noe spesielt på dessertmenyen.

Sjekk utvalget fra denne produsenten her!

–––––

 

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

 

ANNONSE