Ikke rådyrt til rådyr

Høsten er i anmarsj og da blir det god tilgang på lokalt viltkjøtt som f.eks. hare, rådyr, rype, hjort og elg. Jegere har sittet i timesvis midt i det norske matfatet omgitt av enebær, krekling, hasselnøtter, blåbær og tyttebær mens de legger grunnlaget for at nordmenn kan nyte deilig, mørt og røft viltkjøtt. Vinvalget trenger ikke være rådyrt til rådyr og annet vilt – det handler om å velge klare og rene viner som lett kan kombineres med en søtlig viltsmak.

I riktig gamle dage var det øl som var tradisjonelt drikke til vilt i vårt land, og i god vikingtradisjon vil jeg derfor trekke frem to øl-alternativer fra Austmann i Trondheim som fungerer veldig bra sammen med høstens råvarer, spesielt med rype og hare.


Mosnel Franciacorta Brut

Franciacorta er Italias svar på Champagne – en perfekt start på høstmåltidet.
Vinen er håndverk produsert nord i Italia ved Gardasjøen
Druene er nøye sortert og de benytter kun Chardonnay, Pinot bianco og Pinot nero.
Vinen er frisk med delikate bobler som varer lenge i glasset.
For å lage vinen brukes en tradisjonell metode med annengangsgjæring på flaske.
Flasken har ligget på bunnfallet 36 mnd og videre 12 mnd på flaske før den blir lansert på markedet.

Importør: Vinaroma AS
EPD NR: 4919643


Palladino Nebbiolo dÁlba

Fantastisk produkt fra en familiedrevet vingård som holder til i en liten landsby i Piemonte. Serralunga er en av de ypperste stedene for å dyrke Nebbiolo druen og denne vinen er laget
av 100% Nebbiolo. I glasset kjenner man en bouquet av skogblomster og vått lær.
Fyldig og intens smak, med hint av bringebær, lær og jordlige aromaer.
Druen blir håndplukket etterfulgt av en myk pressing, før den blir lagret 1 år på gamle fat.

Importør: Talking Wines AS
EPD NR: 4590782


Campagnola Amarone della Valpolicella Classico

Produsert i Valpolicella Classico, Spania.
Vinen er preget av modne mørke bær, tørket frukt, kirsebær og noe eiketoner. Vinen har en fløyelsmyk karakter med en fast og lett bitter ettersmak.
Druer: 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara.

Vinen lagres 24 mnd på store eikefat, mens de resterende 40% av vinen lagres 18 mnd på nye franske eiketønner, etterfulgt av 6 mnds lagring på flaske.

Importør: Vinaroma AS
EPD NR: 4229209


Domino de Pingus Psi

Dufte av bærpreget med innslag av fat, anis, lakris. Rik og strukturert med god frukt.
Lukten er balansert frukt og innslag av syrlige røde bær og fruktig skogbunn på duft.
Smakene er preg av bær med innslag av fat, anis og lakris. Rik og strukturert med god frukt. Fargen i glasset er dyp rød.
Druene er tempranillo (Tinto del Pais) 100%
For å oppnå kvalitet er vinen lagret 18 md. på franske eikefat, deretter 6 md. på flaske før salg.


Importør: Crianza Vinimport AS
EPD NR: 5100920

 

Pago de los Capellanes Crianza 2017

Dyp klar rød. Intens ung duft med rød og mørkere syrlig frukt, litt eik. Fyldig med god mykhet, fin syre, fine runde tanniner, sitter lenge og leskende med god tørrhet. Fermentering i 30 dager. Malolaktisk gjæring og lagring i 12md på 300l franske eikefat. Deretter 6 md på flaske.

Importør: Salud Vinimport AS
EPD NR: 5100938

 

CHÂTEAU COUFRAN 2010
Denne vinen har et fint preg av mørke bær, tørket frukt, sedertre og lær, fast ettersmak med god lengde. Ch. Coufran 2010 egner seg spesielt godt til grovt vilt med mye smak, men kan også kun i sitt eget selskap. Vinen er lagret i 18 måneder på eik, kan drikkes nå eller lagres for videre utvikling.
Importør: Ekjord
EPD NR: 590901


Tre Gamle Damer!
Fra Trondheim
Øl med duft av lyse kjeks- og brødtoner, florale kryddertoner og mild sitrus. Smaken er fruktig med malttoner som gir frisk sødme, kryddertoner fra belgisk gjær og floral humle.
Fargen er fantastisk klar gyllen med litt hvitt skum. Produksjonsmetoden er tradisjonell fermentering i åpne gjæringskar før sekundær fermentering med tørrhumling. Annengangs fermentering i flaske.
Råstoffet for dette fantastiske ølet er lokalt Trondheimsvann, malt, humle og gjær. Det kan ikke bli bedre.

Leverandør: Austmann Bryggeri
EPD NR: 2941441


Austmann IPA
Fra Trondheim

Dette ølet dufter av grapefrukt og er mildt floral med tropiske undertoner.

Smaken gir deilige fruktige toner av tropisk frukt og litchi, som brytes i mild og leken grapefrukt og sitrus. Fargen i glasset er lys gyllen med hvitt skum.

Metoden for å produsere ølet er overgjærer i store kar i Trondheim, gjæring i åpne kar før sekundærgjæring med tørrhumling.

Leverandør: Austmann Bryggeri
EPD NR: 2941458

 Les også 7 røde og kraftige viner fra Argentina.

 

 

 

 

 

 

 

 

ANNONSE