Omstillingsevne i en krevende tid

+
I disse dager sendes SMAKmagasinet nr 5. ut. Ønsker du å abonnere på bladet, kan du bestille det på smakmagasinet.no

I en utfordrende tid som dette betyr det mye å ha et aktivt forhold til det å drive mersalg, skriver Stig W. Jørgensen i sin leder i den nyeste utgaven av SMAKmagasinet som leveres på posten 16. oktober.

Serveringsnæringen møter en rekke utfordringer i det daglige, ikke minst i form av de endringene som Covid 19 har avstedkommet gjennom omfattende smittevernregler. Hovedinntrykket er at bransjen viser omstillingsevne og vilje til å bidra til gode løsninger på dette området. Det å bekjempe viruset er et kollektivt ansvar som berører oss alle.
Samtidig er det klart at serveringsnæringen, og spesielt reiselivet, rammes ekstra hardt. Det er igjen noe som bør inspirere til maksimal innsats for å overholde smittevernregler som kan bidra til at vi får tilbake en normal hverdag.

Når vi møter mange og delvis nye utfordringer, er det viktigere enn noen gang å skue fremover og bevare optimisme og fremtidstro. Da er det spesielt hyggelig å se at noen har en grunnleggende tro på at fremtiden vil by på nye og spennende muligheter, i en så stor grad at man satser på ny virksomhet. En av disse er Suleyman Uzbas som nylig åpnet et nytt serveringstilbud på Lillestrøm. Les mer om dette på side 24.

Ett av områdene man kan gjøre det på, er desserter. Her vil mange ha mye å hente. ASKO servering har et bredt utvalg av alle mulige typer desserter, og noe som passer for de fleste. I den forbindelse har vi snakket med noen av våre leverandører på dette området for å høre mer om hva man kan gjøre for å øke dessertomsetningen. Kanskje kan det være noen nyttige tips å hente som kan bidra til å øke din fortjeneste?

I denne utgaven kan du også lese om aktuelle te-trender som kan være verdt å få med seg. Vi har også besøkt Aass Bryggeri som er i full gang med produksjonen av juleøl. En økende andel av denne produksjonen er forøvrig alkoholfri, tilpasset en stadig sterkere trend blant norske forbrukere.

Ha en riktig fin og travel høst frem mot julesesongen!

ANNONSE