Beyond Burger befester sin posisjon

+
Beyond Burger har vært en suksess fra dag én i det norske markedet.

Da Beyond Burger ble lansert i det norske markedet i februar fjor, ble det karakterisert som et produkt som skiller seg ut og som representerer noe nytt innenfor plantebaserte produkter med høyt protein-innhold.

I det amerikanske markedet hvor det først ble lansert, ble det raskt en suksess. Det ble bl.a. forklart med at man har jobbet målbevisst med å gjenskape den samme smaks- og spiseopplevelsen som kjøtt. Med en fin konsistens og en saftighet som er med på å gi den gode burgeropplevelsen, lå alt til rette for god respons fra forbrukermarkedet. En bonus var også at protein-innholdet er høyt, hele 20 gram pr. burger.
Hvordan har så responsen på produktet vært i det norske markedet?
- Beyond Burger har vært en suksess fra dag én! Mange hadde store forventninger til dette produktet, og de ble innfridd, forteller importsjef Eivind Thomas Wang i Unil+.
- Flere kjeder har satt Beyond Burger på menyen, og gjenkjøpet er bra.

Nye varianter på trappene

– Men hva består egentlig denne burgervarianten av, og hva er forskjellen på denne og andre plantebaserte burgervarianter?
– Noe av årsaken til den store suksessen for produktet, er nok at Beyond Meat, som står bak Beyond Burger, er opptatt av kunde- og brukeropplevelsen i utviklingen av sine nyheter. Pølse og farse er også lansert både i det europeiske og amerikanske markedet, og det jobbes med flere spennende nyheter. Vi har også planer om å lansere flere nyheter fra denne produsenten, forteller Wang.
- Beyond Meat har også etablert en egen fabrikk i Nederland for å møte den økende etterspørselen.
– Innholdsmessig er produktet i stor grad basert på erteprotein. Det brukes ikke soyaproteiner i dette, og det er glutenfritt. Det bidrar til å gi deg en god metthetsfølelse etter å ha spist denne burgeren.

Utmerket for fleksitarianere

- Personlig tror jeg nok også at dette produktet appellerer til alle dem som faller inn under det vi kaller fleksitarianere. Av og til er det greit å kutte ned på kjøttforbruket og erstatte det med planteprotein. Det er heller ikke noe i veien for å kombinere planteprotein med litt kjøtt eller en skive ost.

Se også forskjellen på vegetarianere og flexitarianere 

Vi ser da også at enkelte kjeder promoterer og serverer dette som en vegetarburgere. Andre kombinerer gjerne Beyond Burger med både bacon og ost. Alt er jo lov – og opp til hver enkelt!
Det som imidlertid er klart, er at det er en voksende interesse for råvarer basert på plantebasert protein. Derfor ønsker vi å utvide bredden av denne type produkter, bl.a. i form av nyheter og varianter fra Beyond Meat, sier Eivind Thomas Wang.

 

ANNONSE