Nå blir det skjenkestopp fra midnatt

Den siste uken har smittetallene økt i hele landet. Fra og med lørdag 8. august blir det derfor innført skjenkestopp fra kl. 24:00. Dette er én av flere innstramminger som regjeringen nå har varslet om. Håpet er at innstrammingene skal bremse smittespredningen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie sa på dagens pressekonferanse at selv om det fortsatt er lite smitte i Norge, er økningen urovekkende. Innstrammingen vil hjelpe oss med å holde smitten under kontroll, og kommer i kjølvannet av nye smitteutbrudd.

Grunnen til at denne innstrammingen skjer, er at det er en sammenheng mellom alkoholkonsum og hvordan man oppfører seg, sier statsminister Erna Solberg. Nye vurderinger vil gjøres i begynnelsen av september.

I tillegg velger regjeringen å vente med å lempe på andre restriksjoner. I utgangspunktet var planen å øke begrensningen fra 200 til 500 personer på arrangementer fra og med 1. september. Denne økningen er nå satt på vent.

ANNONSE